Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Näppärä niksi! Näin Aki Samuli vääntää joulutortut: “Ihan itse keksin” – ensimmäinen joulu maatilalla

Aki Samuli kertoo jouluvalmisteluistaan Kuninkaan maatilalla ja esittelee videolla todella kätevän tavan muotoilla lusikalla tortut. “Yhteenkuuluvuus on joulussa tärkeintä.” Kuuntele myös tangokuninkaan uusi Varpunen jouluaamuna.

Julkaistu

@

Aki Samuli valmistautuu ensimmäiseen jouluunsa omalla maatilallaan Pukkilassa. Tangokuningas elää maatalousyrittäjän arkea Kuninkaan valtakunnassaan, missä Akilla on kymmeniä hauskasti tangokuninkaallisten mukaan nimettyjä eläimiä.

Kun Aki esitteli tiluksiaan Tanssiin.fi:lle viime kesänä (2019), hän sanoi elävänsä unelmiensa täyttymystä. Työtä haaveen toteuttaminen vaatii, mutta hommia Aki ei kaihda.

“Motivaatio on kyllä ihan täydet sata, kun tietää, että lainaa pitää maksaa ja eläimet tarvitsevat ruokaa”

→ Lue myös: VIDEO: Aki Samuli nauttii elämästään maatilalla: “Laulan keikoilla heinärahoja”

Mainos

“Eläimet saavat jouluna herkkuja”

Aki tykkää tehdä kaikki jouluruuat itse.

“Tietysti itse”, hän lisää hymyillen.

“Ja leivinuunissa nyt kun sellainen on.”

Aki on remontoinut maatilan sataneliöistä hirsitaloa pikkuhiljaa asuinkuntoon, ja nyt keittiökin on valmis. Siellä tangokuninkaan kelpaa kokata suosikkiruokiaan:

“Ihan ykkösjuttu nykyjoulussa on punajuuri-aurapaistos. Sekä luomulihasta karjalanpaisti ja imelletty pottuloora.”

Tietenkään rakkaita Kuninkaan valtakunnan asukkaita ei unohdeta jouluna.

“Eläimet saavat kuuset nakerrettavaksi, porkkanaa ja korppuja.”

→ Lue myös: Aki Samuli sai maatilalleen mittavan sponsorin: “Olen todella innoissani”

Mainos

Näin muotoilet tortun nopeasti lusikalla

Aki Samuli julkaisi Facebookissa jo tuhansia katsomiskertoja keränneen videon, missä Aki näyttää näppärän niksi joulutorttujen nopeaan mutoiluun.

“Jos (kun) oot kyllästynä veitellä kulmia leikkaamaa ja näpertämään niin tästä Akin vinkki tortun tekoon. Tulee sievät pyöreet reunat ja aikaa säästyy hurjast!” tangokuningas opasti.

“Aikaa säästyy ja tulee sievät reunat”

“Tarvihet vaa lusikan. Hillo päälle ja uuniin. Sitä ku on sata rautaa aina tulessa ni keksin tehokkaita tapoja toimia. Nappasin videolle, jotta voin sulle jakaa. Jos teet tavallisia tähtitorttuja ni napsi saksilla kulmat.”

Aki huomauttaa Tanssiin.fi:lle, että hän keksi lusikkakikan ihan itse.

“Ei ole ikinä vastaan tullut, että kukaan käyttäisi lusikkaa torttujen teossa!”

KATSO Aki Samulin todella nopea ja kätevä torttuvinkki tästä:

“Keitin puurojuhliini 20 litraa riisipuuroa”

Joulupukkia ei tangokuninkaan kotona aattona näy.

“En ole silleen itse koskaan lahjoista välittänyt. Yhteenkuuluvuus on paras lahja, ei kaupallisuus. Tärkeintä on nähdä mahdollisimman paljon ihmisiä”, Aki kuvaa.

“Mä pidän joka joulu perinteiset puurojuhlat ja kutsun porukan pöytään. Eilen keitin 20 litraa riisipuuroa ja vain litra jäi. Siitä ajattelin vielä riisipiirakat vääntää.”

Mainos

Versioi tyylikkäästi Varpunen jouluaamuna

Joulukuussa Aki kiersi ystävänsä, tangokuningas Teijo Lindströmin kanssa Kuninkaiden joulu -konserteissa. Komea kiertue sujui hyvin ja keräsi runsaasti yleisöä.

Joulukuussa Akilta ilmestyi myös tyylikäs ja vähäeleisen tunnelmallinen versio tutusta Varpunen jouluaamuna -kappaleesta.

Nyt Aki nauttii muutaman päivän joululomasta. Tapanina hän laulaa Levillä ja maaliskuussa on luvassa pidempi pätkä Lappia, kun Aki ja Love esiintyvät niin tutussa Riemuliiterissä kuin muissa pohjoisen tanssipaikoissa.

Katso Aki Samulin ja Loven keikat tästä.

KUUNTELE Aki Samulin Varpunen jouluaamuna 2019:


Lue ja kuuntele missä ja milloin haluat. Ei sitoutumisaikaa. Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin kännykästäsi tai tabletiltasi. Kokeile Nextorya nyt 14 päivää ilmaiseksi!