Ota yhteyttä

Keikat ja kiertueet

Nyt pääsee parketille! Kymmenen tanssilavaa avaa jo ensi viikolla – lue erityisjärjestelyistä

Gramofoni kertoo, että viranomaisten kanssa on tarkasti määritelty yhteiset pelisäännöt 1.7. avautuville lavoille.

Julkaistu

@

Tanssimaan pääsee taas.

Paluu parketille lähenee! Ensi keskiviikkona 1.7. useat tanssilavat ympäri Suomen avautuvat jälleen. Ohjelmatoimisto Gramofoni avaa yhteistyötahojensa kanssa nimittäin kymmenkunta tanssilavaa heinäkuussa erityisjärjestelyin.

Gramofonin toimitusjohtaja Toni Nuotio kertoo Tanssiin.fi:lle, että he ovat käyneet tarkasti tilannetta läpi viranomaisten kanssa. Turkulainen Gramofoni on tanssialan suurin toimija Suomessa, ja yritys pyörittää useiden lavojen tanssitoimintaa sekä kesäisin että talvisin.

“Asiakkailta on tullut kovasti kyselyitä, koska pääsisi tanssimaan”, Nuotio sanoo.

“Olemme olleet yhteydessä Aluehallintoviranomaisiin (AVI), poliisiin ja tartuntatautilääkäreihin. Heidän kanssaan olemme käyneet läpi nämä säännöt, jotta voidaan tanssia turvallisesti jo heinäkuun alusta alkaen.”

Nyt avautuvat lavat ovat:

Voit katsoa nyt avautuvien lavojen artistilistauksen klikkaammalla lavan nimeä. Tiedot päivittyvät vielä. Tarjolla on suosittujen tanssittajien kymmeniä keikkoja.

Välijoen lavan tilava tanssiparketti kutsuu taas pyörähtelemään Savitaipaleella.

Yleisömäärä puolitetaan

Gramofoni tähdentää, että asiakkaiden ja henkilökunnan terveys on heille erittäin tärkeää. Sen takia tanssilavoille otetaan heinäkuussa vain puolet sallitusta yleismäärästä.

Nuotio listaa säännöt:

“Otamme lavoille maksimissaan puolet sallitusta kapasiteetista, jolloin asiakkaalle jää tilaa tanssia turvallisesti.  Lavoilla on mahdollisuus käsienpesuun, ja käsidesiä on tarjolla useissa paikoissa. Lisäksi tanssijoille on tarjolla myös kasvomaskeja.”

Lipun voi ostaa ennakkoon netistä (klikkaa tästä, Lippu.fi). Tanssilavojen lipunmyynnissä suosittellaan käyttämään lähimaksua. Henkilö, jolla on koronavirustartuntaan sopivia oireita, ei saa tulla tanssilavalle. Tanssilavat avataan ohjeita ja määräyksiä noudattaen.

“Tanssikansa on fiksua porukkaa”

Gramofonin Toni Nuotio luottaa suomalaisiin tanssijoihin.

“Uskon myös meihin suomalaisiin, jotka osaavat kyllä toimia nyt annettujen sääntöjen mukaan. Tanssikansa on fiksua porukkaa”, Toni kehuu.

“Aivan pienimpiä lavoja ei nyt saatu auki, mutta luulisin, että elokuussa nekin saadaan avata, kun ohjeet taas muuttuu. Moni muukin lava suunnittelee avaamista elokuussa, joten ei tämäkään kesä ilman tansseja jäänyt.”

Elokuussa kaikki auki?

Tanssinjärjestäjät ympäri Suomen odottavat, että 1.8. alkaen tansseja voidaan taas pitää normaalisti. Tuolloin poistuvat viimeisetkin kokoontumisrajoitukset.

Hallitus on linjannut, että 1.8. alkaen voidaan sallia yli 500 henkilön tilaisuudet sisä- ja ulkotiloissa, jos epidemiatilanne kehittyy suotuisasti. Myös tällöin turvallisuus pitää varmistaa. Aluehallintoviranomaiset tekevät asiasta päätökset heinäkuun aikana.

Tarkempaa tietoa elokuun tanssien kohtalosta on luvassa 13.7., jolloin tästä on luvassa päätöksiä. Tämän hetkisen tiedon mukaan näyttäisi siltä, että elokuussa päästään tanssimaan.

→ Lue myös: Viking Linen kaikki alukset palaavat merille – tanssit alkavat elokuussa

Tanssiin.fi kertoi eilen, että esimerkiksi Viking Line aloittaa elokuussa laivatanssit normaalilla rytmillä, 10.8. alkaen.

Paluuta normaaliin on nähtävissä monella suunnalla: toissa päivänä taas kerroimme, että Uittamon tanssilava Turussa aloittaa kesä-heinäkuussa konserteilla ja tanssit käynnistyvät 2.8.

→ Lue myös: Uittamo avaa ovensa pitkän odotuksen jälkeen: luvassa kesäkonsertteja ja tansseja

Heidi Pakarinen iloitsee päästessään tanssittamaan lauantaina Hojon hojon lavalle.

Hojo hojossa tanssit jo lauantaina

Tuusniemellä pääsee tosin tanssimaan jo ylihuomenna lauantaina (27.6.). Suosittu Viihdekeskus Hojo hojo nimittäin ilmoitti, että tanssit jatkuvat nyt koronarajoitusten lievennyttyä.

“Rajoitusten lieventyessä aivan liian pitkän tauon jälkeen meillä tanssitaan taas! Poikkeuksellisen kauden 2020 polkaisee käyntiin lauantaina 27.6. ihastuttava Heidi Pakarinen Karavaani-orkesterinsa kanssa!” tanssipaikka viestittää.

Hojo hojo imoittaa, että liput ovat myynnissä verkkokaupassa, jolloin voi välttää jonottamisen ja varmistaa paikan.

“Rajoitusten ja suositusten mukaisesti voimme myydä lippuja vain 75% enimmäisasiakasmäärästä.”

Hojo hojossa tanssittavat heinäkuussa 4.7. Neitoset sekä 31.7. Leif Lindeman & Amore.