Ota yhteyttä

Orkesterit

Oho! Finlandersissa isoja muutoksia: Kunu jää eläkkeelle ja Jussi jättää orkesterin

Vuodesta 1984 Finlandersissa rumpuja soittaneen Jussi Lammelan tilalle on valittu jo uusi, kokenut muusikko.

Julkaistu

@

Supersuositun Finlanders-yhtyeen kokoonpanossa tapahtuu merkittäviä muutoksia.

Tanssiorkesteri ilmoitti tänään keskiviikkona (22.4.20), että puhallinsoittaja Kari “Kunu” Lehtomäki vetäytyy ansaitulle eläkkeelle 24 Finlanders-vuoden jälkeen. Kari täytti helmikuussa 65 vuotta.

Samassa yhteydessä bändin alkuperäinen rumpali Jussi Lammela jättäytyy pois kokoonpanosta. Jussi juhli viime toukokuussa 60-vuotispäiviään, joten hänellä eläkeikä ei ihan vielä koita.

Uusia tuulia bändiin tuo mukanaan nuorempaa, mutta erittäin kokenutta muusikkopolvea edustava lyömäsoittaja Juha Kangassalo.

Yhtyeen tiedotteen mukaan Finlandersin tavaramerkki on kautta vuosien ollut korkeatasoinen, tyylinmukainen ja yleisöystävällinen tanssimusiikki. Uusi kokoonpano jatkaa tätä samaa linjaa tuoreen ohjelmiston ja ilmeen myötä.

Muutosten tarkka ajankohta vielä auki

→ Lue myös: Tiesitkö? Finlandersin nimi keksittiin Kaliforniassa – katso vanha kunnon tv-tanssien potpuri

Tältä näyttää uusi Finlanders: vas. Timo Pelander, Juha Kangassalo, Lasse Paasikko, Pasi Ketola ja Aarne Hartelin (Kuva: Antti Kevätlahti).

Tämän muutoksen tarkka ajankohta on riippuvainen nykytilanteessa vallitsevista kokoontumisrajoituksista.

“Nähdään keikoilla heti kun se on mahdollista. Toivotamme Karille leppoisia eläkepäiviä ja Jussille kaikkea hyvää tulevaisuuteen”, Finlanders toivottaa.

→ Lue myös: VIDEO: Jussi Lammela iloitsee: 60-vuotislahjaksi Jallu-villasukat ja jättipullo

Vuonna 1984 perustettu Finlanders täytti viime vuonna 35 vuotta ja kiersi tasavuosien kunniaksi juhlakiertueella, joka jäi siis Kunun ja Jussin viimeiseksi. Orkesterissa jatkavat tutut Timo Pelander, Lasse Paasikko, Pasi Ketola ja Aarne Hartelin.

Yhtyeen viivästynyt juhlalevy ilmestyi juuri. Tanssiin.fi uutisoi viikko sitten, että levyllä debytoi laulajana Timo Pelander. Jussi Lammela on yleensä ollut päävastuussa monien Finlanders-hittien laulamisesta, kuten Oikeesti-jättihitin tulkitsemisesta.

Muutokset kokoonpanossa lienevät olleen tiedossa jo levyä tehtäessä, kun uudelle laulajalle on tehty tilaa.

Finlanders 2020 -albumi sisältää kaikkiaan 15 laulua, joista kolme on aivan uutta tuotantoa. Loput ovat uudistettuja, tuoreita versioita Finlandersin suosituimmista keikkaohjelmistokappaleista ja aikaisemmasta levytystuotannosta.

→ Lue myös: Vihdoinkin: Finlandersin juhlalevy ilmestyy pitkän odotuksen jälkeen – uusi laulaja yllättää

Juha soittanut mm. Sillanpään ja FBI-beatin taustalla

Uusi rumpali -laulaja Juha Kangassalo on syntyjään Raumalta.

“Olin 3-vuotias, kun halusin, että isäni hankkii minulle leikki-rummut paikallisesta marketista. Alussa harjoittelin omatoimisesti soittamaan rumpuja taustojen päälle, C-kasetin soidessa taustalla”, Juha kertoo.

“Ensimmäinen oma bändini oli Rytmipojat “91”. Olin tuolloin 10-vuotias, ja pääsimme säestämään 90-luvun alkuvuosina mm. Tenavatähti-konsertteja, koska tuo buumi oli tuohon aikaan kovassa nosteessa.”

Vuosina 1996-2002 Juha musisoi Kultaiset tähdet -nimisessä tanssiorkesterissa ja säesti myös vuoden ajan Pasi Kaunistoa sekä kiersi kesän 1999 ajan Jari Sillanpään lämppäri-bändinä ympäri Suomea.

“Opintojeni jälkeen soitin reilu kuusi vuotta Mikko Mäkeläisen ja Myrskylyhdyn kanssa, ja tämän jälkeen vajaa 8 vuotta FBI -beat-yhtyeessä. Olen työllistänyt itseäni myös lukuisilla tuurauskeikoilla freelancerina, sekä ollut mukana useammissa iskelmälevytyksissä esim. Tomi Metsäketo, Anneli Saaristo ja Joel Hallikainen.”

 


Seiska on Suomen suosituin tv- ja viihdelehti! Tilaa nyt huimaan tarjoushintaan vain 2,40€/nro!

Mahtava VitaePro-tutustumistarjous – kokeile nyt puoleen hintaan
Osta ruokaa 20-90 prosentin alennuksella! Matsmart myy huiman halvalla ylijäämätuotteita. Tutustu ja tilaa heti!