Ota yhteyttä

Musiikkivideo

Reijo Taipaleen säestäjä ideoi humoristisen koronabiisin – katso Rouletten hilpeä musiikkivideo

Roulette-orkesterin iloisella tanssipoljennolla varustettu Wuhaniin-kappale on mestarihanuristi Jani Heleniuksen ideoima. Lue lisää ja kuuntele!

Julkaistu

@

Roulette-orkesteri julkaisi tällä viikolla hieman erilaisen musiikkivideon. Iloisella tanssipoljennolla varustettu Wuhaniin-kappale ottaa nimensä mukaisesti kantaa vallitsevaan koronatilanteeseen, joskin huumorin keinoin.

Wuhan on kaupunki Kiinassa, mistä koronaviruspandemian katsotaan saaneen alkunsa.

Tanssiorkesterin kappale taas sai alkunsa Rouletten kapellimestarin, tunnetun haitarimestari Jani Heleniuksen ajatuksesta. Jani Helenius on tehnyt keikkoja jo vuosikymmenet ja tuttu myös edesmenneen maestro Reijo Taipaleen rinnalta. Hänet muistetaan myös Kultainen harmonikka -kilpailun voittajana 1998.

“Jani tuossa eräänä iltana mietti että jonkinlainen humoristinen ralli pitäisi väsätä tähän tilanteeseen. Ja niin hän sitten tekaisi tuommoisen sävelmän ja sanoituksen”, Rouletten taustavoima ja keikkamyyjä Mika Korppi kertoo Tanssiin.fi:lle.

Kitaristi Julle Ritari ja rumpali Petu Parkko musisoivat Roulette-orkesterin iloisessa Wuhaniin-kappaleessa.

Rouletten pojat tarttuivat toimen ja panivat heti hösseliksi. Viihdyttävä video kuvattiin viime viikolla Kouvolassa surullisenkuuluisan China Centerin liepeillä. China Centeristä piti tulla kiinalaisen tukkukaupan keskus 2000-luvulla, mutta lukuisten vastoinkäymisten vuoksi alue on ollut vähällä käytöllä.

Luomalan Asko Musiikifarmilta sitten miksasi ja masteroi sen valmiiksi. Kuvauksen ja editoinnin hoiti täällä paikalliset Harri Peltola ja Tarja Pyrhönen. Basisti oli ainoa, kuka hoiti oman osuuden etänä Keski-Suomessa, muuten pojat olivat fyysisesti täällä Kouvolassa”, Mika Korppi kertoo.

“Ja allekirjoittanut sai kunnian esittää Juhania videolla.”

Mika Korppi esittää Rouletten musiikkivideolla marketissa ruokia hamstraavaa Juhania.

Wuhaniin-kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Jani Helenius. Kitara/laulu Julle Ritari, basso Vellu Vierikko ja rummut Petu Parkko.

Roulette on säestänyt vuosien aikana useita eri artisteja, nyt viimeisimpänä tangokuningas Marco Lundbergiä.

 
Mahtava VitaePro-tutustumistarjous – kokeile nyt puoleen hintaan
Äänikirjat ovat jättihitti. Kuuntele nyt 14 päivää ilmaiseksi ja tutustu Nextoryn valtavan valikoimaan. Ei sitoutumisaikaa. Klikkaa ja kokeile!