Ota yhteyttä

Tanssilavat

Sekaannus jatkuu – Naapurinvaaralla ihmetellään 500 hengen rajaa

Monet tanssilavat ovat vastuunsa tuntien jo ilmoittaneet, että eivät järjestä lainkaan tansseja kesä-heinäkuussa.

Julkaistu

@

Suomen hallitus linjasi viime viikolla, että kaikki yli 500 hengen tapahtumat on peruttava heinäkuun loppuun saakka (31.7.2020 asti).

Voimassa olevan kokoontumisrajoituksen koko yleisillä paikoilla puolestaan on 10 henkeä. Se on 13.5. asti voimassa. Heti vapun jälkeen 3.5. hallituksen on tarkoitus päättää, jatkuuko tämä rajoitus vaiko eikö.

→ Lue myös: Nyt se varmistui: tanssit peruttu ainakin elokuuhun asti

Välivaihe on herättänyt sekaannusta ja kummastusta: voiko siis kesä- ja heinäkuussa järjestää alle 500 hengen lavatansseja? Tämän hetkisen tiedon mukaan se olisi periaatteessa sallittua, mutta jos 10 hengen kokoontumisrajoitusta päätetään jatkaa pidemmälle kesään, kaikenkokoisten tapahtumien järjestäminen on käytännössä kielletty.

Toinen, vielä tärkeämpi asia on kuitenkin ihmisten terveys. Tanssiessa ollaan lähikontaktissa toisiin ihmisiin eikä vaadittua turvaväliä voida noudattaa. Korona on edelleen hengenvaarallinen sairaus ja erityisen vaarallinen virus on riskiryhmille eli esimerkiksi yli 70-vuotiaille, joita taas käy paljon tansseissa.

Tämän takia monet tanssilavat ovat vastuunsa tuntien ilmoittaneet, että eivät järjestä lainkaan tansseja kesä-heinäkuussa.

Muutama lava on perunut kaikki kesän tanssi-illat:

  • Mustikkavuoren tanssilava Ähtärissä on perunut kaikki kesän tanssinsa, myös elokuussa olleen illan
  • Ruusu-Paviljongissa Nurmijärvellä ei kesällä 2020 tanssita. Ruusulinna pyrkii avaamaan syksyn tanssikauden 1.8.2020.

Lisäksi muutoksia on runsaasti, kuten:

  • Kiuruveden Iskelmäviikko siirtyy vuodella ja pidetään 14-.18.7.2021
  • Seinäjoen Tangomarkkinoita 2020 ei pidetä, vaan uusia kuninkaallisia etsitään vasta 2021
  • Esakallion juhannuskekkerit Somerolla siirtyvät vuodella eteenpäin 2021

Naapurinvaarassa jättiperuutuksia

Naapurinvaaran Huvikeskus Sotkamossa käy hyvästä esimerkistä vastuullisuudesta.

Suositun tanssilavan toiminnasta vastaavan Sotkamon Nuorisoseuran hallitus on päättänyt peruuttaa kesäkuun 6. päivälle ohjelmistoon merkityn kesäkauden avauksen ja kaikki muut kesän tanssit heinäkuun loppuun saakka.

Kesäkauden avaukseen oli esiintyjäksi varattu Suvi Teräsniska, Antti Ketonen ja Esa Pulliainen.

Sotkamon Nuorisoseuran hallituksen puheenjohtaja Maija Granqvist kertoi kyseiseen tilaisuuteen ennakkolippujen myynnin loppuneen kertaheitolla maaliskuun alussa. Ennakkolipun ostaneille palautetaan rahat takaisin.

Kaikkiaan peruutettujen tanssien listalle kesäkauden avauksen lisäksi joutui viisi tilaisuutta. Suurimmat odotukset yleisömäärän suhteen kohdistuivat juhannukseen.

Juhannusaattona on edellisinä vuosina ollut yleisöä Naapurinvaaralla 1 500 – 1 700 hengen verran. Viime kesänä kesäkauden avauksessa oli yleisöä 2 200.

Päätös tanssien peruuttamisesta tehtiin huolimatta siitä mahdollisuudesta, että alle 500 henkilön tilaisuuksien järjestäminen sallittaisiin.

“Järjestäjät eriarvoisessa asemassa”

Maija Granqvist sanokin ihmettelevänsä alle 500 henkilön yleisötilaisuuksien järjestämisen sallimista.

”Huvitilaisuuksien järjestäjät joutuvat eriarvoiseen asemaan. Eikä epidemian leviämistä salliminen hidasta. Kesällä ihmiset liikkuvat ja tilaisuuksiin on tulijoita. Tilaisuuden järjestäjät ovat vaikeassa tilanteessa silloin kun 500 lippua on myyty ja portilla seisoo jonossa toiset 500 ihmistä. Erikoista myös on sekin, että ennusteiden mukaan kesä-heinäkuussa olisi pandemian huippu menossa ja tilaisuuksia saakin järjestää.”

“Emme halua riskeerata terveyttä”

Tilaisuuden järjestäjien pitäisi nyt tuntea ja kantaa vastuuta.

”Me emme ainakaan halua riskeerata yleisön, talkoolaisten ja esiintyjien terveyttä. Emmekä edistää viruksen leviämistä.”

Sotkamon Nuorisoseuran hallitus seuraa pandemiatilanteen kehittymistä päivittäin.

”Meillä on mahdollisuus reagoida tarvittaessa nopeasti. Jos tilanne jostain syystä äkisti muuttuu.”Seiskan synttäritarjous! Seiska nyt alkaen vain 2,49 €/nro. Valitse omasi kuudesta erilaisesta tarjouksesta !