Ota yhteyttä

Koko laiva laulaa

Tallink ja Viking Line peruvat kaikki artistit laivoiltaan – Europa lopettaa liikennöinnin kokonaan

TallinkSilja ja Viking Line lopettavat kaiken viihteen laivoiltaan koronaepidemian takia. Helsingistä Talliinnan risteilevä Silja Europa taas jää satamaan ehkä jopa vappuun asti.

Julkaistu

@

Laivayhtiöt TallinkSilja ja Viking Line ovat ilmoittaneet lopettavansa kaiken viihteen risteilylaivoiltaan koronaepidemian takia. Kaikki esiintyjät ja artistit on peruttu. Helsingistä Talliinnan risteilevä Silja Europa lopettaa kaiken liikennöinnin toistaiseksi.

Viron hallituksen antaman tiedotteen mukaan ulkomaalaisia matkustajia ei päästetä Viroon tiistaista 17. maaliskuuta eteenpäin. Viron rajat suljetaan koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Virolaiset ja ulkomaalaiset, joiden perhettä asuu Virossa saavat edelleen matkustaa maahan ja maasta saa poistua myös 17. päivän jälkeen.

Hallituksen mukaan kahden viikon matkustuskielto ei koske kaupallisia kuljetuksia. Lisäksi ulkomaalaisten kauttakulku on sallittua, mikäli heillä ei ole oireita.

Viron tiukat rajoitukset vaikuttavat kuitenkin merkittävästi Helsingistä lähteviin laivamatkoihin.

Artistit peruttu vappuun asti

Viking Line kertoi odotetusta peruutuksesta eilen sunnuntaina (15.3.20).

“Vallitsevien poikkeusolosuhteiden takia joudumme valitettavasti perumaan kaikki artistit ja esiintymiset 16.3.–30.4.2020 välisenä aikana seuraavilla laivoillamme: Viking Grace, Amorella, Mariella, Gabriella, Viking XPRS ja Rosella. Haluamme näin estää koronavirusta leviämästä.”, Viking Line tiedottaa.

TallinkSilja lopettaa kokonaan liikenöinnin Silja Europalla Helsingistä Tallinnaan tiistaista 17.3. alkaen tiettävästi aina 30.4. asti. Europa pysyy Tallinnan satamassa toistaiseksi 17.3.2020 alkaen.

Syynä on koronavirustilanne ja Viron hallituksen uudet rajavalvontaa koskevat toimenpiteet. Laivaliikenne jatkuu toistaiseksi Megastarilla ja Starilla.

Tallinkin mukaan myös rahtikuljetukset Viron ja Suomen välillä sekä Viron ja Ruotsin välillä jatkuvat. Myös suositut Koko laiva laulaa ja Suurtanssit-risteilyt on peruttu huhtikuulta.

Vking Line puolestaan ilmoittaa “tutkivansa parhaillaan Helsinki‒Tallinna-reitillä liikennöivän Viking XPRS:n tilannetta liittyen Viron matkustusrajoitteisiin”. Reitti on rahdin kannalta tärkeä.

Varauksia voi siirtää kuluitta

Viking Line tarjoaa maksutonta varauksen siirtämistä niille, jotka ovat ehtineet tehdä matkavarauksen kyseiselle ajalle.

“Jos olet varannut matkasi ennen 10.3.2020, voit siirtää matkasi uudelle lähtöpäivälle kuusi kuukautta eteenpäin alkuperäisestä lähtöpäivästäsi. Voit muuttaa varaustasi viimeistään 24 tuntia ennen lähtöä. Koskee myös ryhmiä.”

Voit lukea Viking Linen matkan perumisesta ja takaisinmaksusta lisää tästä .

Tallink taas lupaa “mielenrauhaa matkustamiselle”.

“Voit nyt muuttaa merimatkasi ajankohtaa veloituksetta 24 h ennen matkan alkua 1.9.-30.11.2020 väliselle ajalle. Muutosehdot koskevat 30.4.2020 mennessä varattuja matkoja, joten voit varata matkasi turvallisin mielin.”

Siirroista 1.6.-31.8.2020 ja 1.12.-31.12.2020 väliselle ajalle, matkasta ei peritä muutoskuluja, mutta matkan hinnan erotus veloitetaan tai hyvitetään. Voit lukea TallinkSiljan matkan perumisesta ja takaisinmaksusta lisää tästä.

Eckerön Finlandia kulkee vielä

Eckerö Line liikennöi Helsingistä Tallinnaan M/S Finlandia -aluksella. Eckerö Line liikennöi normaalin aikataulun mukaisesti toistaiseksi (tilanne 16.3. klo 13).

Yksittäisasiakkaiden matkavaraukset ajalta 16.3.-30.3.2020 voidaan siirtää tai peruuttaa ilman muutoskuluja. Yksittäisasiakkaiden reitti- ja risteilyvaraukset 31.3.- 30.4. voidaan siirtää ilman muutoskuluja. Jos et tiedä uutta matkustuspäivämäärää, voit vaihtoehtoisesti saada arvovoucherin sillä summalla, jonka olet maksanut matkasta. Voucher on voimassa vuoden.

Lue lisää Eckerö Linen ohjeista tästä.

 


Seiskan synttäritarjous! Seiska nyt alkaen vain 2,49 €/nro. Valitse omasi kuudesta erilaisesta tarjouksesta !

Suosittu VitaePro ravintolisä nyt -50% - hyödynnä tutustumistarjous
Äänikirjat ovat jättihitti. Kuuntele nyt 14 päivää ilmaiseksi ja tutustu Nextoryn valtavan valikoimaan. Ei sitoutumisaikaa. Klikkaa ja kokeile!