Ota yhteyttä

Tangomarkkinat

Tangojatkajat selvisivät: korealainen ooppera-Hanski jatkaa – samoin Sami, Benjamin, Mervi, Pasi…

Tangomaratoni-tapahtumassa Lempäälän Ideaparkissa valittiin tänään lauantaina (25.5.19) jatkoon menijät Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailussa.

Julkaistu

@

Tangomaratoni-tapahtumassa Lempäälän Ideaparkissa valittiin tänään lauantaina (25.5.19) jatkoon menijät Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailussa. Ideaparkissa esiityivät kaikki 64 esikarsintavaiheen läpäissyttä laulajaa, joista paikalla ollut virallinen vuoden 2019 tangotuomaristo valitsi 16 jatkajaa (8 naista ja 8 miestä).

Ideaparkissa oli pitkin päivää upea tunnelma, jota ylläpitivät sanavalmiit seremoniamestarit Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela. Yleisöä Keskusaukioilla oli todella runsaasti, satamäärin ja myös monia tuttuja tangokuninkaallisia Saija Tuupasesta Kyösti Mäkimattilaan oli jännittämässä Tangomaratonin tapahtumia (katso Tanssiin.fi;n erikoisvideohaastattelu tästä).

“On naurettu ja itketty”

Tuomaristossa istuvat tangokuningas 1995 Jari Sillanpää, kansanedustaja ja laulaja Kike Elomaa, musiikkitoimittaja Tarja Närhi sekä CatCat-duosta tuttu laulupedagogi ja laulaja Katja Kätkä, jonka Tangomaratonissa korvasi kevään esikarsintakiertuetta luotsannut tangokuningatar Maria Tyyster.

“Pitkä päivä on takana. Lähes sata tangoa on kuultu. On naurettu ja itketty”, Marko Maunuksela totesi ennen tulosten julistamista.

Monet odotetun kovat ja tutut nimet pääsivät jatkoon. Muiden muassa Sami Keskitalo, Jarno Itkonen, Pasi Kivimäki, Mervi Kovero, Mika Mäkkeli, Ailamari Vehviläinen ja Benjamin Enroth.

Miehissä jatkoon pääsivät: Sami Keskitalo Enontekiöltä, Johannes Vatjus Haapavedeltä, Jarno Itkonen Kuopiosta, Pasi Kivimäki Nokialta, Juha Pirinen Nummelasta, Mika Mäkkeli Nurmeksesta, Benjamin Enroth Tampereelta ja Dong-Hoon Han Vantaalta.

Han eli tutummin Hanski on eteläkorealainen oopperalaulaja, joka on kiinnitettynä Suomen Kansallisoopperan kuoroon ja asunut maassamme vuosia.

Naisissa jatkoon pääsivät: Pirita Niemenmaa Seinäjoelta, Rosa Salmi-Narmala Raisiosta, Mervi Kovero Porvoosta, Päivi Tuomi Porista, Silla Pöyry Lappeenrannasta, Ailamari Vehviläinen Jyväskylästä, Christa Talikka Helsingistä ja Pirjo Aittomäki Helsingistä.

Ailamari Vehviläinen ja Mervi Kovero selvisivät jatkoon. Kuva: Facebook.Naiskonkarit putosivat

Yllättäen esimerkiksi Sari Hellsten putosi jo ennen Tangomaratonin toista kierrosta. Hellsten on vuoden 2012 tangofinalisti.

“Ei tullut Sarista kuningatarta. Katsotaan, mihin tieni johtaa ilman kruunua. Kotiin ainakin. Huumorihan multa ei lopu, mutta tangokisaaminen oli sitten siinä”, Hellsten sanoo viitaten päätökseen lopettaa tangokruunun jahtaaminen lopullisesti.

Myös laulajakonkari Merja Uimonen jäi toiselta kierrokselta. Sari Koivikko tippui toisen kierroksen jälkeen.

Finaalin karsinta odottaa

Jatkoon päässeiden seuraava etappi koittaa Keravalla 8. kesäkuuta, jolloin on vuoroassa Finaalin karsinta -tapahtuma. Alfatv lähettää karsinnan suorana lähetyksenä Kerava-salista.

Karsintakonsertin juontavat tangokuninkaalliset 2018 Saana Sassali ja Jarno Kokko. Musiikista vastaa Varjokuva-orkesteri. Finaaliin karsinnasta tangotuomaristo valitsee 12 finalistia (6+6) loppukilpailuihin Seinäjoen Tangomarkkinoille.

He pääsivät jatkoon ja ovat 16 parhaan joukossa Tangomarkkinoiden 35-vuotisjuhlavuonna 2019.

 Ansaitse eläkkeellä ollessasi tai tienaa osa-aikaisena. Työ etsii tekijää, hae myyntineuvottelijaksi takuupalkalla + bonukset.

Inessa on modernin sisustajan verkkokauppa. Upeita design-esineitä kotiin, loistavava hinta-laatusuhde. 10€ ale kun tilaat yli 100 eurolla!