Ota yhteyttä

Tangomarkkinat

Tangokuninkaalliset yhdistivät voimansa yhdistyksessä: “Teemme hyvää lapsille ja vanhuksille”

Arja Koriseva toimii TanKu ry:n puheenjohtajana. “Yritämme kateuden sijaan tukea toisiamme ja edistää tanssimusikin säilymistä”, varapuheenjohtaja Jukka Hallikainen sanoo. Lue lisää.

Julkaistu

@

Suomalaiset tangokuninkaalliset päättivät viime kesänä (2019) yhdistää voimansa ja alkaa tehdä hyvää. Idea tangokuninkaallisten omasta, virallisesta yhdistyksestä syntyi kesäkuussa Kuortaneen urheiluopistolla.

“Meillä oli siellä enemmän tai vähemmän vapaamuotoinen kokoontuminen, missä oli läsnä yli 30 tangokruunun haltijaa eri vuosikymmeniltä. Se oli hieno tapahtuma ja yhteenkokoontuminen”, tangokuningas 2008 Jukka Hallikainen kertoo Tanssiin.fi:lle.

→ Lue myös: Tangokuninkaallisilla “salainen” kokoontuminen: “Jutellaan nuotiolla ja pidetään hauskaa 2 päivää”

“Emme ole kateellisia toisistamme”

Ajatus kuninkaallisten kesäisestä kokooontumisajosta syntyi kolmen tangokuninkaan kesken: idean virittivät Jukka, tangokuningas2010 Marko Maunuksela ja pääjärjestäjänä toiminut vuoden 1991 tangokuningas Jaska Mäkynen.

Jukan mukaan kokoontuminen vahvisti käsitystä tangokuninkaallisten hyvistä ja kannustavista väleistä.

“Tämähän on sikäli jännää, että me emme ole lainkaan kateellisia toisistamme tai toistemme menestyksestä. Päin vastoin! Kannustamme ja tuemme toisiamme. Suomen kokoisessa maassa on turha kadehtia, vaan puhaltaa mieluummin yhteen ja samaan hiileen.”

Mainos

Jaska Mäkynen idean isänä

Jukka Hallikainen kertoo, että yhden illallisen aikana Jaska Mäkynen heitti Kuortaneella ilmaan villin idean.

“Jaska huomautti, kuinka hyvältä tuntui olla yhdessä – joten pitäisiköhän meidän perustaa yhteinen, aattellinen yhdistys? Se ajatus sai heti kannatusta, ja niinpä elokuun alussa 2019 Tangokuninkaallisten TanKu ry virallisesti syntyi.”

TanKu ry on luonnollisesti vahvasti tanssimusiikin asialla.

“Meillä on kolme tärkeää tarkoitusta. Ensinnäkin edistämme kotimaista tanssimusiikkia ja -kulttuuria. Toiseksi haluamme tehdä hyvää eri muodoissa vanhuksille, käydä esimerkiksi palvelutaloissa laulamassa vanhusten iloksi. Se on kunnia-asia ja teemme sen esiintymisen ilosta ilman korvausta. Tangokuninkaalliset koordinoivat keskenään vierailuja. Itsekin olin juuri perjantaina (29.11.) laulamassa Nummelassa Vanhan Sepän hoivakodissa vanhuksille”, Jukka Hallikainen selittää.

Mainos

“Järjestämme kouluille soittimia”

Tangokuninkaan mukaan yhdistyksen kolmas tarkoitus on vähintään yhtä tärkeä, jollei tärkein:

“Lapsissa on tulevaisuus. Autamme lasten ja nuorten musiikkipedagogista kehittymistä keräämällä varjoja koulujen musiikkilaitteiden hankinnoille. Musiikin harrastus lähtee kouluista ja monien kuntien kouluilla ei ole riittävästi rahaa esimeriksi soitinten saamiseen. Tässä yritämme auttaa koko Suomessa. Sieltä kasvavat uudet tangokuninkaalliset ja tanssilavojen tähdet!”

“Kouluissa kasvavat uudet tanssitähdet”

Tangokuninkaallisten TanKu-yhdistyksen puheenjohtajana toimii Arja Koriseva, tangokuningatar vuosimallia 1989. Jukka Hallikainen on varapuheenjohtaja ja tangokuningas 1999 Petri Hervanto on sihteeri.

 


Sinutral on vuoden virallinen rasvanpolttaja. Se on suunniteltu suomalaiselle vartalotyypille. Kokeile nyt vain postikulujen hinnalla ja laihdut!
Tule tekemään löytöjä Iittalan verkkokauppaan! Sisusta suomalaisten suosikeilla: Arabia, Fiskars, Iittala, Rörstrand, Hackman.