Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Tangotähdet määkivät ja kiekuvat Aki Samulin maatilalla – pelasti Markon ja Jukan kuolemalta

Aki Samulin maatila on oikea tangokuninkaan valtakunta, missä asustaa onnellinen tangoperhe: katso kuninkaallisten mukaan nimetyt suloiset eläimet (Kyösti-pässi, Heidi-lammas, Saana-kisu…) ja lue, kuinka Aki pelasti Marko ja Jukka -kukot varmalta kuolemalta.

Julkaistu

@

Tangokuningas Aki Samulia on kiittäminen siitä, että suloiset kukkopojat Marko ja Jukka saivat vapaan elämän ja mahdollisuuden elää ja nautiskella maaseudun rauhasta ja ihanuudesta.

Annetaanpa tangokuninkaiden itsensä kertoa, miten Aki pelasti Markon ja Jukan varmalta kuolemalta.

Koko pelastusoperaatio sai alkunsa siitä, kun Marko Maunukselan ja Jukka Hallikaisen yhteiselle tuttavalle Kimmolle oli kuoriutunut pari kukkopoikaa, ja Kimmo oli keikkailevasta kunkkuduosta innostuneena antanut näille kukkopojille nimet Marko ja Jukka. Hänen mielestään ne jopa näyttivät samoilta.

Voit lukea Tanssiin.fi:n uutisen kukoista tästä: “Ylpeitä heltasta, mirrit takahuoneessa”.

Ilmakuva tangokuningas Aki Samulin maatilasta Pukkilassa, Lahden ja Porvoon välissä. “Kolmekymmentä vuotta oon puhunu että jonain päivänä mulla on oma maatila! 7.v Aki kirjotti ystäväkirjaan että isona minusta tulee lomittaja tai kokki. Tasan 37-vuotiaana se ratkaseva askel tuli otettua ja nimet on papereihin laitettu. Akin arkki alkaa rakentumaan!” Aki puhkui intoa ja onnea kesäkuun alussa 2019.

Juuri samaan aikaan Aki Samuli oli tehnyt kaupat omasta maatilasta Pukkilassa  ja oli aikeissa hankkia sinne myös kotieläimiä.

Voit lukea uutisen maatilanostosta tästä: “Aki toteutti lapsuuden unelmansa, synttärilahjaksi maatila”.

Olivat joutua pataan

Aki näki Facebookista nämä kukkopojat ja heitti ilmoille, että hän haluaisi kukot omalle tilalleen.

Tangokuninkaat kertovat, että asia jäi hetkeksi ”leijumaan”, kunnes Marko ja Jukka bongasivat Facebookista Kimmon laittaman kuvan, jossa yksi kukko oli parasta aikaa keittoliemessä.

“Jukka kysyi, että kumpi meistä joutui pataan?”, Marko nauraa.

Kimmo vastasi, että ei vielä kumpikaan, mutta tilanpuutteen vuoksi Marko ja Jukka -kukot joutuvat pataan viikon päästä, koska lisää tipuja oli tulossa.

“Sitten pitikin toimia nopeasti!” Marko ja Jukka raportoivat.“Aki, auta meitä!”

Marko otti yhteyttä Akiin ja huusi huolensa:

“Aki auta, meidän suloiset nimikkokukkopojat ovat joutumassa pataan!”

Aki tarttui toimeen.  Marko yhdisti Akin ja kukkojen omistajan Kimmon yhteen ja jo ihan pian oli sovittu, että pataan joutumisen sijaan kukot matkasivatkin Akin uudelle maatilalle Pukkilaan.

Marko Maunuksela ja Jukka Hallikainen kävivät tutustumassa nimikkokukkoihinsa kuningaskollegansa Aki Samulin maatilalla Pukkilassa. Kuva: Aki Samuli.

“Kauniita ja ylväitä kukkoja ovat”

Marko ja Jukka kävivät tiistaina (25.6.19) piipahtamassa Akin maatilalla ja tutustuivat samalla omiin nimikkokukkoihin.

“Ylväitä ja tosi kauniita kukkoja”, Marko ja Jukka totesivat.

Marko-kukko nauttii innoissaan salaattia ja Jukka-kukko nokki vesimelonia.

“Jukka syö välillä leipääkin”, Aki kertoi.

“Näinhän se on meillä keikoillakin, sä oot Jukka enemmän tohon leipään kallellaan”, Marko veisteli Jukalle Akin kukkoaitauksessa.

Jukka-kukko nokki vesimelonia, Marko haaveili taustalla salaatista.


Kyöstin runokirja, Souvareiden huppari, Matin & Tepon t-paita... Tanssiin.fi:n kauppa on uudistunut. Tanssitähtien fanituotteita sekä tarkasti valikoituja design-tuotteita. Tutustu heti!

Tyttökisut Aino ja Saana

Kukkopojat ovat jo hienosti kotiutuneet Aki Samulin maatilalle ja ovat saaneet lisää seuraakin. Aki kertoi, että tilalle ovat jo muuttaneet kukkopoikien lisäksi tyttökissanpennut Aino ja Saana.

Akin kissanpennut ovat nimeltään Aino ja Saana – tietenkin tangokuningattarien Aino Niemen ja Saana Sassalin mukaan nimettyinä. “Pidetään tilukset kunnos tääl valtakunnas. Mut eka me vähä hengataa! Syörää ja kasvetaa vähä yhres enne ku aletaa tosi hommiin. Miau!”, Aki Samuli mourusi.

Kyösti-pässi, Heidi-lammas ja Saska-pässi

Ja lisääkin tangokuninkaallisia asuu tangokuninkaan valtakunnassa Pukkilassa.

Tiistaina Akin maatilalle muuttivat Saska-pässi, Kyösti-pässi ja Heidi-lammas.

Määmää ja moi! Vasemmalla Heidi-lammas tangokuningatar Heidi Pakarisen mukaan ja oikealla Kyösti-pässi tangokuningas Kyösti Mäkimattilan mukaan nimettynä. “Hitsi et meil koton on vihreet joka puale!” Aki kirjoitti tutulla Kyöstin murteella.

 

“Mä oon Saska! Muutin kans Pukkilaa tänää! Meil on Kyöstink aa pari juttuu mist erotutaa. Mul on sarvet, sil EI! Ha! Se on tuol aitaukses Heidinkaa, mä EN! Ha! Kuljen tääl vapaana just niiku tykkään! Oon niiko sellai vapaa sielu! You know”, Aki Samuli fiilisteli tangokuningas Saska Helmikallion mukaan nimetyn Saska-pässin elämää.

Saska Helmikallio muuten on ihastuksissaan nimikkopässistään:

“Aki❤️ niin arvasin eilen kun näin Heidin ja Kyöstin että eiköhän mullekin kaima löydy. Pidä hyvää huolta hänestä!”, Saska ilmoitti.

Kymmenen kuningatar-kanaa

Tänään keskiviikkona (26.6.19) Aki Samulin tilalle saapui kymmenen kanaa. Kanoillakin on jo nimet valmiina. Kaija, Saija, Eija, Marita, Arja, Johanna, Maria, Erika, Kirsi ja Mervi.

Diivat talossa! Kaija, Saija, Eija, Marita, Arja, Johanna, Maria, Erika, Kirsi ja Mervi toivottavat Akin sanojen mukaan kaikille oikein rakkauden täyteistä lemmen kesää. Kanat on nimetty tanogkuningattarien mukaan: Kaija Pohjola, Saija Tuupanen (tai Varjus), Eija Kantola, Marita Taavitsainen, Arja Koriseva, Johanna Pakonen (koska Johanna Debreczeni saanee oman Däbä-possunsa), Maria Tyyster, Erika Vikman, Kirsi Ranto (tai Rissanen) ja Mervi Koponen. Toivottavasti Aki itse tunnistaa, kuka on kukin..!

Tästä kanauutisesta tilan kukkopojat Marko ja Jukka tietysti vallan innostuivat!

“Kukkokiekuu!” pojat pullistelivat.

Uusille kuninkaallisille tilaa!

Saapa nähdä kuinka kauan menee, että kaikki tangokuninkaalliset ovat muuttaneet Aki Samulin maatilalle.

Ja minkä roolin saavat heinäkuussa valittavat uudet kuninkaalliset?

“Kyllä kaikille rooli löytyy”, Aki Samuli lupasi.

 


Teksti: Jari Peltomäki ja Marko Maunuksela, kuvat: Aki Samuli ja Facebook


Säästä satasia - edullisempi sähkö 2 minuutissa! Kotimainen Sähkömittari kilpailuttaa sähkötarjoukset puolestasi ja etsii sinulle edullisimman vaihtoehdon. Klikkaa heti tästä!