Ota yhteyttä

Media

VIDEO: Keuhkosyöpää sairastava Kari Piironen iloitsee: “Etäispesäkkeet pysyneet kurissa” – keikkailu ohi

Tangokuningas 1988 Kari Piironen ei enää keikkaile, vaan keskittyy sairausarkeen kotonaan Keski-Suomessa. “Mutta ei joka päivä voi surra”, keuhkosyöpää sairastava laulaja kertoo Tansiin.fi:n videohastattelussa. Katso harvinainen video ja lue lisää!

Julkaistu

@

Kari Piironen kertoo Tanssiin.fi:n videohaastattelussa, ettei enää tee keikkoja. Vuoden 1988 tangokuningas on sairastanut keuhkosyöpää jo useamman vuoden.

Voit katsoa koko harvinaisen videohaastattelun alta.

Keikkailun sijaan vuoden tangokuningas sanoo nauttivansa elämästään Keski-Suomessa, Viitasaaren Vermatsaaressa. Karilla ja hänen Rauha-vaimollaan on komeat tilukset Keiteleen rannalla, iso rantasauna tupineen ja tilava talo. Tonttia riittää 19 hehtaarin verran.

→ Lue myös: Keuhkosyöpää sairastava tangokuningas Kari Piironen: “En voi enää tulla tangoille”

Vuoden 1988 tangokuninkaalliset: Kirsi Rissanen ja Kari Piironen. Historian toisilla Tangomarkkinoilla kävi sateisessa säässä 26 000 vierasta. Tv-lähetyksen juonsivat Heikki Hietamies ja Hantta Krause, tuomaristossa istuivat mm. Eino Grön ja Lasse Lintala.


Seiska on Suomen suosituin tv- ja viihdelehti! Tilaa nyt huimaan tarjoushintaan vain 2,40€/nro!

“Olen pärjännyt kohtalaisesti”

Kari kuvaa nykyvointiaan kohtalaiseksi.

“Olosuhteisin nähden voin kuitenkin aika hyvin”, Kari sanoo.

“Olen pärjännyt oman sairauteni kanssa kohtalaisesti. Yli 2,5 vuotta olen taistellut keuhkosyövän kanssa.”

Juhlavuosi meni pieleen

Keuhkosyöpä todettiin vuoden 2017 alussa. Piironen hakeutui tutkimuksiin, koska ihmetteli outoa voimattomuuttaan. Keikoilla ääni ei kulkenut, olo oli hutera ja heikko, pienempikin askare hengästytti.

Piironen halusi varmistaa, että kaikki on kunnossa, sillä vuosi 2017 oli Karin juhlavuosi: sen oli tarkoitus olla laulajan 50-vuotisen uran upea huipennus, juhlakonserttikiertue oli suunniteltu ja lokakuussa odottivat omat 70-vuotisjuhlat.

Elämä päätti toisin.

“Ei voi surra joka päivä”

Kari Piirosella todettiin kymmensenttinen kasvain keuhkon alapuolella ja vielä paikassa, jota ei voi leikata. Syöpäkasvainta on hoidettu enimmäkseen sytostaateilla.

Viimeisimmässä, toukokuussa tehdyssä tutkimuksissa Piironen sai hyviä uutisia.

“Näyttää siltä, ettei ole laajentumista ollut viime aikoina, kuvannettiin tässä juuri. Semmoselta suhtkoht näyttää, että ei mikään paranekaan mutta ei ole lisääntynytkään, etäispesäkkeitä ja niin poispäin”,  Kari kertoo Tanssiin.fi:n videolla.

Piironen nauraa paljon ja on selvästi elämäniloinen.

“Täytyy ottaa iloisesti elämä vastaan. Ei voi joka päivä ruveta suremaan. Kun on näin kauan jo sairastunut, se välillä unohtuukin.”

Kari Piirosen viimeinen keikkamainosten kuva on vuodelta 2015. Tuolloin keuhkosyöpä ei vielä vaivannut.

Diabetes ja sydänvaivoja

Piironen kertoi kuulumisiaan myös Apu-lehdessä (33/2019). Haastattelussa hän mainitsee sairauskurimuksensa alkaneen jo 2014, jolloin hän hakeutui lääkärille eturauhasvaivojen takia.

“Ei ollutkaan eturauhasesta kyse, vaan minulla oli kakkostyypin diabetes. Siitä lähtien minulla on ollut kanta-asiakaskortti sairaalaan”, myös sydämen eteisvärinästä kärsivä Kari virnistää Avussa.

“On ollut masentavia, synkkiäkin hetkiä. En sitä kiellä. Taivaan ukolta välillä pyydän toivoa ja ajattelen, että ainahan sitä edes pyytää voi.”

“Siskonpoikani on Teemu Harjukari”

Tiesitkö muuten, että Karin sisko Vuokko Piironen-Harjukari oli iskelmälaulaja, ja Vuokon poika Teemu Harjukari on tunnettu tanssitähti. Vuokko menehtyi vain 57-vuotiaana rintasyöpään 2003.

Laulaja Teemu Harjukari on Kari Piirosen sisarenpoika.

“Jos voisin palata ajassa taaksepäin, pysähtyisin ja alkaisin elää. Nauttisin enemmän hetkistä enkä vain kiirehtisi eteenpäin näkemättä muita ja muuta”, Kari sanoo.

KATSO Kari Piirosen haastattelu:

 


Kyöstin runokirja, Souvareiden huppari, Matin & Tepon t-paita... Tanssiin.fi:n kauppa on uudistunut. Tanssitähtien fanituotteita sekä tarkasti valikoituja design-tuotteita. Tutustu heti!


Tule tekemään löytöjä Iittalan verkkokauppaan! Sisusta suomalaisten suosikeilla: Arabia, Fiskars, Iittala, Rörstrand, Hackman.
Yves Rocherin ihanat kauneustuotteet ovat laadukkaita ja edullisia. Tilaa heti - nyt ilman postikuluja (yli 19€ tilaukset).