Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Anne Mattila suree menehtynyttä Jori Sivosta: “Hän sävelsi urani ensimetrit”

71-vuotiaana menehtynyt säveltäjä Jori Sivonen loi Anne Mattilan jättihitit Asfalttiviidakko ja Enkeleitä onko heitä sekä mm. Paula Koivuniemen, Lea Lavenin ja Solistiyhtye Suomen klassikot. Kuuntele hitit ja lue Annen muistelot.

Julkaistu

@

Lukuisten iskelmähittien luoja, säveltäjä Jori Sivonen menehtyi eilen keskiviikkona (3.7.19) Helsingissä. Sivonen oli kuollessaan 71-vuotias. Sivosen poismeno kosketti monia tanssitähtiä.

Anne Mattilalle Sivonen sävelsi läpimurtokappaleen Asfalttiviidakko vuonna 2002. Sanat taituroi Vexi Salmi.

“Oli elämä ennen Asfalttiviidakkoa ja Asfalttiviidakon jälkeen.  Kohta on kaksi vuosikymmentä kulunut siitä kappaleesta”, Anne muistelee.

“Olin arka tyttö, ja Jori kannusti”

“Muistan, kun lähdin ensimmäistä kertaa Lopelle, jossa Jori Sivosella oli studio. Upea ihminen, jonka kanssa oli helppo tehdä töitä. Olin pieni ja arka tyttö vasta silloin. Jori kannusti upeasti.”“Oli kunnia aloittaa urani Jorin kanssa”

Anne Mattilan Asfalttiviidakosta tuli kertaheitolla kestohitti.

“Edelleen laulua toivotaan ja sitä lauletaan sankoin joukoin keikalla mukana. Jori Sivonen sävelsi siis urani ihan ensimetrit.
Hän kuului minun urallani säveltäjiin, joiden kappaleita halutaan kuulla jokaisella keikalla edelleen.”

Myös vuoden 2003 jättihitti Enkeleitä onko heitä on Sivosen ja Salmen käsialaa.

“Se on edelleen yksi suosituimpia kappaleitani”, Anne Mattila sanoo.

“Oli kunnia saada aloittaa urani niin upean säveltäjä, sovittaja Jori Sivosen kanssa.”

 

Marco Lundberg: “Sain hienon laulun”

Myös tangokuningas Marco Lundbergin kaunis kappale Tunteen lukkojen taa vuodelta 2002 on Sivosen sävellys. Sanat ovat Eija Hinkkalan.

“Tämän hienon laulun sain aikoinaan levyttää”, Marco Lundberg kiittää.

Sivonen menehtyi keuhkokuumeeseen

Jori Sivonen menehtyi keskiviikkoaamuyöllä Helsingissä Laakson sairaalassa, jossa hän oli ollut keuhkokuumeen takia. Häntä jäivät kaipaamaan vaimo Sirpa Sivonen sekä kaksi lasta, tytär ja poika.

Sivonen sävelsi urallaan lukuisia klassikkohittejä, kuten Lea Lavenin Ei oo, ei tuu (1979), Kake Randelinin Avaa hakas (1983), Solistihtye Suomen Mahtava peräsin ja pulleat purjeet (1983) ja Paula Koivuniemen Sua vasten aina painautuisin (1978).

 

 


Kyöstin runokirja, Souvareiden huppari, Matin & Tepon t-paita... Tanssiin.fi:n kauppa on uudistunut. Tanssitähtien fanituotteita sekä tarkasti valikoituja design-tuotteita. Tutustu heti!

Yves Rocherin ihanat kauneustuotteet ovat laadukkaita ja edullisia. Tilaa heti - nyt ilman postikuluja (yli 19€ tilaukset).