Ota yhteyttä

Musiikkivideo

Finlanders-uutuus on utuisen pehmeä viettelybiisi: “Tarina kulkee kuin kuiskaten”

En paha oo -kappale on ensilohkaisu Finlandersin uudelta levyltä. Säveltäjä Aarne Hartelin avaa Tanssiin.fi:lle tunnelmallisen laulun syntyä. Lue ja kuuntele!

Julkaistu

@

Finlanders julkaisi tänään tiistaina (15.10.19) ensimmäisen singlelohkaisunsa myöhemmin syksyllä ilmestyvältä uudelta levyltä. Sinkun nimi on En paha oo. Sen on säveltänyt orkesterin luottomies, basisti Aarne Hartelin ja sanat on taiteillut Sinikka Svärd.

Pehmeän utuista tunnelmaa huokuva kappale on tyylikäs ja viettelevä.

Hartelin kertoo Tanssiin.fi:lle, että Sinikan mielenkiintoinen teksti ja Aarnen siihen tekemä melodia-aihe ovat olleet olemassa jo muutaman vuoden.

“Nyt tuntui tulleen oikea aika viimeistellä laulu levytyskelpoiseksi”, Aarne muotoilee.

“Minulle piirtyy kappaleesta tuokiokuva jostain eteläeurooppalaisen, vanhan pikkukaupungin ahtaasta kujasta, jossa iltapäivän auringossa, korkokenkien vaimea kopina heijastuu lähellä olevien talojen seinistä.”

→ Lue  myös: Oho, Finlanders palaa alkuperäisellä vuoden 1984 kokoonpanollaan

Mainos

KLIKKAA KUVAA JA VARAA HETI!

“Pelkistettyä hyssyttelyä”

Aarne Hartelin sanoo, että hän koetti kertoa tarinaa ikään kuin kuiskaillen.

“Ajattelin, että laulun a-osuudet olisivat säestykseltään hyvin pelkistettyjä – lähinnä pianon ja laulumelodian välistä vuoropuhelua, kontrabasson ja vispilärumpujen jazz-hyssyttelyn säestämänä.”

Jussi Lammela ja Aarne Hartelin ovat Lasse Paasikon ohella Finlandersin perustajäseniä. Kuva: Matti Matikainen.

Viisiääninen Finlanders-jazzlaulukuoro

Aarnen mukaan oikeaan jatsitunnelmaan pääsemistä auttoi myös suuresti “Kari Kunu Lehtomäen loihtima Miles Davis -tyyppinen sordinotrumpetti-tenorisaksofonisovitus”.

Kappaleen b-osassa viisiääninen Finlanders-jazzlaulukuoro koettaa vakuuttaa, että ’’en paha oo’’.

“Intron ja lopukkeen melodiaa koetin työstää mielessäni viheltämällä ja kun sain melodia-aihion valmiiksi, juolahti mieleeni, että tämänhän voisi koettaa viheltää ihan levylle asti!”

→ Lue myös: Finlanders-Lasse täyttää 60: “Juhlin padallisella chili con carnea” – katso nostalgiakuvat

Hartelinin tunnetuimpia sävellyksiä ovat Hiljaiset sillat, En kasvojas muista, Enemmän kuin milloinkaan, Amor, Rannalle sannalle, Ihana ilta ja Seikkailija.

Finlanders juhlistaa 35-vuotista uraansa parhaillaan konserttikiertueella, joka on saanut ylistäviä arvioita sekä kriitikoilta että yleisöltä. Esimerkiksi juhlakonserttikiertueen aloituksessa Turussa yleisö osoitti suosiotaan kahteen kertaan seisaaltaan.

Katso Finlandersin keikat tästä (mukana myös juhlakonserttien päivämäärät suorine lippulinkkeineen).

 

KUUNTELE Finlandersin En paha oo -sinkku tästä (säv. Aarne Hartelin, san. Sinikka Svärd) 2019:
Tilaa kirjat kotiin edullisesti AdLibriksestä! AdLibris on Pohjoismaiden suurin verkkokirjakauppa. Myös käsityö- ja piirtämistarvikkeet! Ilmainen toimitus (yli 16,90€ tilauksiin).
Inessa on modernin sisustajan verkkokauppa. Upeita design-esineitä kotiin, loistavava hinta-laatusuhde. 10€ ale kun tilaat yli 100 eurolla!