Ota yhteyttä

Musiikkivideo

Korona ei tappanut luovuutta – tanssitähdiltä musiikin ilotulitusta: Komiat, Heidi, Charles…

Kuuntele Komioiden, Heidi Pakarisen, Charles Plogmanin sekä Hannu Palon & Moonika Ilménin uutuuskappaleet ja lue artistien haastattelut.

Julkaistu

@

Kun keikkoja ei ole, tanssitähdet ovat luotsanneet luovuuttaan musiikin tekemiseen. Yhä useampi on suunnannut studiolle ja tuloksena on uutta, hyvää tanssimusiikkia.

Komiat-orkesterin pojilla oli aihetta juhlaan viime perjantaina (15.5.20), kun he julkaisivat esikoisalbuminsa. Komiat-nimeä kantava debyytti on tehty intohimosta tanssi- ja iskelmämusiikkiin, mikä näkyy ja kuuluu laadukkaassa lopputuloksessa. Albumin tuottajana on toiminut suomalaisen iskelmämusiikin grand old man Esa Nieminen.

Suurin osa levyn uusista kappaleista on meidän omia sävellyksiä. Sanoitukset ovat sekä omaa tuotantoa että meille kirjoitettuja tekstejä”, Komiat kertoo.

→ Lue myös: Katso Komioiden kaikki komeat studio-livet – viimeisenä upea klassikkotango

Kirjoittajien taustalta löytyy pitkän linjan iskelmämusiikin tekijöitä, kuten Sinikka Svärd ja Pekka Laaksonen. Kappaleiden sovitukset on tehty bändin ja tuottaja Niemisen yhteistyönä. VK-Studion Rami Hännisen miksaus ja Finnvoxin Pauli Saastamoisen masterointi antoivat tyylinmukaiselle levylle viimeisen silauksen.

“Toivottavasti nautitte ensimmäisestä Komiat-albumista. Mukavaa kesän alkua!” toivottelevat Aleksi Yli-Sissala, Aleksi Laukkonen, Eero Nummela, Juho Eskola, Pekka Oravuo ja Samuel Järvinen.

Raikasta haitaria ja svengaavaa stemmaa

Albumi jatkaa yhtyeen lukuisilla keikoilla tutuksi tullutta linjaa, joka on reipasta ja tanssittavaa haitarivetoista iskelmämusiikkia raikkaalla otteella ja hyvällä meiningillä esitettynä. Haitarin ja mukaansa tempaavan svengin lisäksi Komioiden solisti Aleksi Yli-Sissala on herättänyt paljon ihastusta omaperäisellä laulusoundillaan. Yksi yhtyeen tavaramerkeistä on vahva stemmalaulu, jota kuullaan myös levyllä paljon.

“Kuunnelkaa, jakakaa somessa, lisätkää kappaleita omille soittolistoille, toivokaa radiosta!”

Tilaamalla fyysisen cd-levyn tuet yhtyeen toimintaa – albumin voit tilata kotiisi tästä.

→ Lue myös: VIDEO: Komioiden Aleksi ja Eero keikkasuosiostaan: “Haluamme säilyttää tekemisen ilon”

Heidiltä elämänmakuinen rakkauslaulu

Tangokuningatar Heidi Pakarinen julkaisi sinkun nimeltä Perjantai. Pertti Jalosen säveltämä ja Sana Mustosen sanoittama kaunis kappale on Heidin mukaan “todellinen liekkilaulu”.

“Kihelmöivä ja elämänmakuinen rakkauslaulu” -Heidi Pakarinen kuvaa sinkkuaan

“On jotain ihanaa, mitä odottaa, on kaipaus ja ikävä, on rakkaus – kaikki!” Heidi kuvaa.

Tämä laulu syttyi todelliseen eloon ja liekkiin lauluun kirjoitetulla, sarjassaan toisella tekstillä, ihan oikeasta elämästä. Tuntuu erittäin hyvältä saada tuoda julki odotettu Perjantai, ihanan tanssittava, laulettava, ihanan elämänmakuinen ja kihelmöivä rakkauslaulu.  Sydänkiitos upealle tekijä- ja tuotantotiimille.”

KUUNTELE Heidi Pakarisen Perjantai (säv. Pertti Jalonen, san. Sana Mustonen, sov. Pertti Jalonen, tuottaja: Tommi Tähtivirta) 2020:

Helmikuussa Heidi julkaisi edellisen sinkkunsa, iloisen menevän Hali halin.

→ Lue myös: Heidi Pakarinen haluaa halata kaikkia sinkullaan: kuuntele iloinen tanssiuutuus

Menevä sinkku juhlisti Charlesin uran 40-vuotispäivää

Charles Plogamanin 40-vuotisjuhlavuodesta tuli poikkeuksellisen mieleenjäävä. Korona sekoitti kaikki suunnitelmat. Charles sanoo kuitenkin malttavansa odottaa aikaa, jolloin keikat taas jatkuvat. Suunnitelmat ovat valmiina jo loppuvuotta varten.

“Myöhemmin syksyllä aion tehdä konsertteja myös sekä joulukonsertteja.”

→ Lue myös: VIDEO: Charles Plogman iloitsee juhlavuodestaan: “Olen saanut tehdä 40 vuotta musiikkia”

Viime torstaina, 14.5. oli Charlesin uran virallinen 40-vuotispäivä.

“Olin nimittäin 13-vuotias, kun nousin ensimmäisen kerran lavalle, toukokuussa vuonna 1980”, Charles kertoo.

→ Lue myös: Charles Plogman aloitti juhlavuotensa rakkaussinkulla: “Laulu huumaavasta tunteesta”

Juhlavuoteen kuuluu luonnollisesti uutta musiikkia: Vedän elämän henkeen -single julkaistiin tammikuussa ja viime perjantaina (15.5.20) näki päivänvalon menevä ja iloisen iskevä single Lähtee vai jäädä.

Kappaleen on säveltänyt Janne Hyöty yhdessä Charlesin kanssa, sanat on taiteillut Lasse Wikman.

“Positiivinen laulu rullaa eteenpäin” -Charles Plogman sinkustaan

Lähtee vai jäädä kertoo pelosta ja epävarmuudesta sitoutumista kohtaan.

“On helppo ohittaa asioita ja jättää ne taakse. Siitä voi tulla tapa ja lopulta sitä keksii aina jonkun tekosyyn siihen, miksei suhde toimi. Omia arvojaan on pakko miettiä uudestaan silloin, kun kohdalle osuu se oikea. Jos sittenkin jäisin tällä kertaa? Aiheestaan huolimatta laulu on ajateltu positiiviseksi ja se rullaa eteenpäin”, Charles avaa kappalettaan.

Olemme Jannen kanssa pyrkineet löytämään tässä ajassa kiinni olevan meiningin, mutta kuitenkin sellaisen minun näköiseni laulun.”

Moonika ja Hannu levyttivät Georg Otsin muistoksi

Kaksi komeaäänistä laulajaa, Moonika Ilmén ja Hannu Palo ovat yhdistäneet voimansa ja levyttäneet yhteisen singlen. Kappale on legendaarisen Georg Otsin tunnetuksi tekemä, neuvostoliittolainen sävelmä Älä kiiruhda.

Lauritsalasta lähtöisin oleva Hannu Palo on levyttänyt ja esittänyt paljon monipuolista iskelmää. Ensimmäinen pitkäsoitto häneltä ilmestyi 1990.
Hämeenlinnalainen Moonika Ilmén esittää myös iskelmämusiikkia, beatia sekä jazz/bossanova-ohjelmistoa. Moonikan laulua on myös tallennettu levyille paljon.

Sata vuotta Otsin syntymästä

Georg Otsin syntymästä tuli 21.3.2020 kuluneeksi tasan 100 vuotta ja tämä hänen tunnetuin kappaleensa on sinänsä ajankohtainen.

“Levytyksemme osoittaa kunnioituksensa sata vuotta sitten syntyneen Georg Otsin muistoksi”, Moonika ja Hannu sanovat.

Tilaa kirjat kotiin edullisesti AdLibriksestä! AdLibris on Pohjoismaiden suurin verkkokirjakauppa. Myös käsityö- ja piirtämistarvikkeet! Ilmainen toimitus (yli 16,90€ tilauksiin).