Ota yhteyttä

Musiikkivideo

Kuolemansairaalta Jorma Kalevilta uusi musiikkivideo: “Laulaminen pitää järjissäni”

Kanarian keisarilla on elinaikaa enää vain vuosi, mutta laulamista ja keikkailua Jorma Kalevi ei aio jättää, vaikka keuhkot vetelevätkin viimeisiään.

Julkaistu

@

Kuvakaappaus Cuba Libre -musiikkivideosta.

Kanarian keisarina tunnettu laulaja ja Playa del Inglésin legendaarisin suomalaisravintoloitsija Jorma Kalevi julkaisi tänään torstaina (16.1.20) uutta musiikkia. Suomeksi laulettu, latinohenkinen Cuba Libre on menevä ja iloinen kappale, vaikka Jorma onkin kuolemansairas.

“Musiikki ja laulaminen ovat pitäneet minut järjissäni. Haluan laulaa, vaikka keuhkoni vetelevät viimeisiään”, hän kertoo Tanssiin.fi:lle.

Voit katsoa aurinkoisen musiikkivideon tämän artikkelin lopusta.

Jorma Kalevi sairastaa parantumatonta keuhkofibroosia. Viime kesänä 2019 hän sai keuhkosairauksien erikoislääkäriltä suorasanaisen diagnoosin ja kuolemantuomion: Suomessa tehdyissä tarkoissa tutkimuksissa selvisi, että Jorman keuhkot ovat siinä kunnossa, että elinaikaa on “maksimissaan pari vuotta”.

Jorman keuhkokudosta arpeuttava fibroosi on tupakansavun ja homeen aiheuttama.

→ Lue myös: Jorma Kalevi Seiskassa: “Minulla on vain pari vuotta elinaikaa”

Mainos

“Keuhkoissani ei enää ole voimaa”

Gran Canarialla asuva Jorma oli tammikuussa Jyväskylässä, missä hänellä on komea hirsihuvila Päijänteen rannalla. Jorma kävi viime viikolla Jyväskylän keskussairaalassa keuhkotutkimuksissa.

“Tutkimuksilla selvitettiin kelpoisuuteeni kahteen lääkkeeseen, jotka voivat hidastaa taudinkulkua. Olen ymmärtänyt, etten koskaan parane tästä, mutta saisin edes vuoden lisää jatkoaikaa”, Jorma kertoi pienestä toivonkipinästään uudessa Seiskassa.

Hän oli käynyt puhalluskokeessa Kanarialla ennen Suomeen tuloaan, ja kokeen tulos oli hätkähdyttävän heikko: viisari ei ollut juuri värähtänyt.

“Keuhkoissani ei siis ole juuri yhtään voimaa enää. Yskänkohtauksia tulee usein.”

Laulaminen sujuu kuitenkin, ja Jorma aikoo myös käydä keikoilla. Seurallinen ja aurinkoinen mies ei aio antaa sairaudellaan periksi. Hän on todennut lähtevänsä saappaat jalassa ja laulavansa hautaan asti.

“Olen vastannut, että tulen keikalle, jos elän!”

Jorma Kalevilla on kaunista, kuubalaista naisseuraa uudella Cuba Libre -videollaan.

Mainos

Kuvauksia Jyväskylässä ja Kuubassa

Sairaalareissun ohella Jorma kuvasi Jyväskylässä myös kohtauksia Cuba Libre -musiikkivideeonsa.

“Ankeat, tuulen tuivertamat talvikuvat otettiin järven rannalla. Videon aurinkoiset ja lämpimät otokset taas oli kuvattu jo viimevuotisella reissullani Kuubassa”, Jorma  valottaa.

“Nyt me lähdetään kauas etelään,

ilo taas elämään löydetään

elo ihmisen alla palmujen,

paljonkin on helpompaa”

Jorma sanoo, että mestarisäveltäjä Kari Litmanen teki tämän pirteän kappaleen aikoinaan Jorman esitettäväksi ja sanat ovat J. Linnan kynästä.

Mainos

Keuhkonsiirtoon ei varaa

Jorma on kertonut, että jos hänen pitkäaikainen, yli viisitoista vuotta vaivannut keuhkofibroosinsa olisi todettu ajoissa, yhteiskunta olisi tarjonnut yhden keuhkon siirron. Se olisi voinut pelastaa Jorman.

Koska Jorma on yli 65-vuotias, yhteiskunta ei keuhkonsiirtoa kustanna. Yksityisellä puolella se maksaisi yli puoli miljoonaa euroa.

“Eikä minulla tietenkään sellaiseen ole pienituloisena eläkeläisenä varaa.”

KATSO Jorma Kalevin Cuba Libre 2020:

 Lue ja kuuntele missä ja milloin haluat. Ei sitoutumisaikaa. Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin kännykästäsi tai tabletiltasi. Kokeile Nextorya nyt 14 päivää ilmaiseksi!