Ota yhteyttä

Musiikkivideo

Neitosten odotettu sinkku julki: “Näyttää mallia yhteistyön voimasta”

Sinitaivas-orkesterin basisti sävelsi ja aktiivinen lavatanssija sanoitti Neitosille uutuussinkkun Vieras. Kuuntele kappale!

Julkaistu

@

Kuva: Facebook.

Neitoset julkaisi tänään perjantaina (17.1.20) kovasti odotetun uuden singlensä nimeltä Vieras.

Aitoa ja oikeaa lavatanssitunnelmaa huokuvaa kappaletta kuvataan mahtavaksi näytöksi yhdessä tekemisen voimasta.

Vieras on loistava esimerkki siitä, kuinka yhteistyössä on voima. Kappaleen teksti on sanoittaja Annika Aakkulan käsialaa. Annika harrastaa aktiivisesti lavatansseja ja on siitäkin syystä Neitosten kanssa samalla aaltopituudella siitä, mitä hyvä ja tanssittava iskusävel kaipaa – iskevät sanat, jalan alle taipuvan rytmin ja mielenkiintoisen sovituksen”, suositun naisorkesterin solisti Marja Pisilä kertoo.

Kappaleen säveltäjä on myös hyvin tuttu tanssivalle yleisölle: Vieraan sävelsi Sinitaivas-orkesterin basisti-laulaja Jarno Pasma.

→ Lue myös: Kesäfiilis! Neitosten uutuus on soljuva bikinibiisi – kuuntele ja tule hyvälle tuulelle

Mainos

Toiveena reippaus ja jalan alle menevyys

Säveltäjä kertoo, kuinka kappale lähti rakentumaan Neitosten toiveiden pohjalta. Toivomuksena oli kuulemma, että kappale on “reipas, jalan alle menevä” ja että siinä on “vaarantunnetta lempeässä ilmassa”.

“Niistä elementeistä lähdettiin biisiä rakentamaan. Ensimmäiseksi syntyi biisin sävellys ja teksti lähti rakentumaan melodian tunnelmaa kuunnellen. Ensimmäinen sana, joka löysi paikkansa, oli ‘houkuttaa'”, Jarno Pasma valottaa.

Sovituksen takana ovat Neitoset itse yhdessä pitkänlinjan harmonikkataiteilija Taisto Lunkan kanssa.

Mainos

Neitoset täynnä intoa ja odotusta

Neitosten ura on ollut melkoista nousukiitoa. Viime kesänä (2019) energinen yhtye voitti Seinäjoen Tangomarkkinoilla Tanssiorkestereiden Suomenmestaruuden (SMOrk).

Työtä ja menestystä on mahtunut viime kuukausiin, ja vuoden lopulla Neitoset saivat Kullervo Linna Säätiön palkinnon.

→ Lue myös: Neitoset ilahtuivat arvokkaasta tunnustuksesta: “Kuin joulu olisi ottanut varaslähdön”

Odotamme innolla, mitä uusi vuosi ja koko vuosikymmen Vieras-singlen myötä kohdallamme käynnistää”, orkesterin jäsenet hehkuttavat yhteen ääneen.

Yksi kevään kohokohdista on taatusti toukokuinen Suomen suurin tanssiristeily Silja Europalla 24.-25.5.20. Neitoset tähdittävät suosikkiristeilyä Leif Lindemanin & Amoren sekä historiallisen keikkakesänsä avaavien legendaaristen Matin ja Tepon kanssa.

Voit varata Suomen suurimman tanssiristeilyn tästä (Ikaalisten Matkatoimisto).

Katso Neitosten keikat tästä.

 

KUUNTELE Neitosten Vieras (san. Annika Aakkula, säv. Jarno Pasma, sov. Neitoset ja Taisto Lunkka) 2020:Nextoryn kirjasto tarjoa luettavaa ja kuunneltavaa missä ja milloin haluat. Kuuntele nyt 14 päivää ilmaiseksi. Klikkaa tästä!