Neitoset ilahtuivat arvokkaasta tunnustuksesta: “Kuin joulu olisi ottanut varaslähdön”

Neitoset ilahtuivat arvokkaasta tunnustuksesta: “Kuin joulu olisi ottanut varaslähdön”

Neitoset ilahtuivat arvokkaasta tunnustuksesta: “Kuin joulu olisi ottanut varaslähdön”

Neitoset-orkesteri palkittiin tänään maanantaina (25.11.19) Kullervo Linna säätiön myöntämällä arvostetulla tunnustuksella ja 2 000 euron stipendillä.

Muut palkinnot  jaettiin iskelmälaulaja Einille ja tangolaulaja Tino Ahlgrenille. Vuosittain jaettavat palkinnot myönnetään tunnustuksena ansioista kotimaisessa viihde- ja tanssimusiikissa.

→ Lue myös: Tino Ahlgren iloitsee tuplasti: esikoisalbumi ja arvostettu palkinto tulkintakyvystä

“Meillä on ollut ikimuistoinen päivä. Vastaanotimme Kullervo Linna -säätiön myöntämän tunnustuksen ansioista viihde- ja tanssimusiikin korkeatasoisina esiintyjinä”, Neitoset riemuitsevat.

“Olemme erityisen ylpeitä huomiosta”

Maarit Niiniluoto piti hienon puheen orkesteristamme sekä iskusävelmusiikin vaiheista naismuusikoiden näkökulmasta. Olemme erityisen ylpeitä ja kiitollisia saamastamme huomiosta. Aivan kuin joulu olisi ottanut varaslähdön.”

Neitosissa soittaa ja laulaa viisi ammattitaitoista naismuusiikkoa: laulu Marja Pisilä, harmonikka, koskettimet ja laulu Stiina-Emilia Kemppainen, koskettimet ja laulu Anni Palojärvi, basso, klarinetti, kitara ja laulu Heli Korkala ja rummut Satu Palmroos.

Neitoset saivat Kullervo Linnan Säätiön osoittamasta tunnustuksesta muistoksi myös tyylikkään kunniakirjan. Kuva: Facebook.
Mainos

Palkintoraadin perusteluiden mukaan Neitoset-orkesteri on sanonut tarjoavansa yleisölle ikivihreiden suomalaisiskelmien ja tanssilavamelodioiden lisäksi naisenergiaa, nuoruuden intoa ja raudanlujaa ammattitaitoa.

”Kruununa tälle kaikelle on stemmalaulu, laulaminen äänissä, sekin irtoaa tästä kvintetistä, jonka naisellisuutta, sen oikeaa hyväksikäyttöä ja ammattimaisuutta ei voi kuin hämmästellä. Mieleen nousevat 1930-lukujen ravintoloiden naisorkesterit ja Harmony Sistersin läpimurto”, Kullervo Linnan Säätiön jäsen Maarit Niiniluoto totesi palkitsemispuheessaan.

Kullervo Linnan Säätiön palkinnot olivat arvoltaan 1 000-2 000 euroa.

Vuonna 1987 kuollut säveltäjä, kapellimestari ja muusikko Kullervo Linna säätiöi tekijänoikeuskorvauksensa jaettavaksi tunnustuspalkintoina ja apurahoina musiikin tekijöille ja muusikoille. Säätiön tarkoituksena on edistää iskelmä- ja tanssimusiikin luomista ja esittämistä Suomessa. Linnan omista menestyskappaleista esimerkiksi Kultainen nuoruus soi edelleenkin jatkuvasti suomalaisilla tanssipaikoilla.

→ Lue myös: Kesäfiilis! Neitosten uutuus on soljuva bikinibiisi-  kuuntele ja tule hyvälle tuulelle

Mainos

Neitoset on noussut ryminällä suomalaistan tanssiorkestereiden tähtikaartiin. Se voitti viime kesänä Seinäjoen Tangomarkkinoilla tanssiorkestereisen SM-tittelin eli SMOrkin.

→ Lue myös: Neitoset vei SM-kultaa – Särmä jäi kakkoseksi

Neitoset nähdään viihdyttämässä myös ensi keväänä järjestettävällä toisella Suomen suurimmalla tanssiristeilyllä. Silja Europalla 24.-25.5.2020 tanssittavat Neitosten lisäksi Leif Lindeman & Amore sekä ainutkertaisen erikoiskeikan tekevä legendaarinen pääesiintyjä, joka paljastetaan virallisesti 16.12.19.

Ennakkovarauksia Suomen suurimmalle tanssiristeilylle voi tehdä tästä – ennakkovaraajan etuna voi säästää -10€ per lähtijä (Ikaalisten Matkatoimisto).

Katso Neitosten kaikki keikat tästä.


Rahoitushaku.fi hakee sinulle lainatarjouksia vertailtavaksi; löytäessäsi sopivan tarjouksen myös lainan hyväksyminen ja nosto on helppoa. Voit hakea jopa 60 000 euron lainaa.
Tee upeita löytäjä Saksan suurimman postimyyntitalon valikoimista. Klingeliltä kaikkea naisille ja kotiin, myös isot koot. Edulliset hinnat!
Voi entistä paremmin ET:n asiantuntijoiden avulla. Tilaa tästä ET Terveys tarjoushintaan!
Kokeile nyt Elisa Viihdettä 1kk maksutta, ei sitoutumista. Laatuleffoja ja alkuperäissarjoja kuten Ivalo, Bullets ja Kolmistaan. Klikkaa heti ja kokeile!

 

Tykkää ja jaa:

Luo tiliKirjaudu tilillesiTykkäätkö jo meistä? Klikkaa ja seuraa meitä!

Facebook7k
Facebook
Instagram2k
YOUTUBE399
YOUTUBE