Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Tino Ahlgren iloitsee tuplasti: esikoisalbumi ja arvostettu palkinto tulkintakyvystä

Tino Ahlgren sai Kullervo Linnan säätiön palkinnon samana päivänä, kun nuoren miehen debyyttilevy näki päivänvalon.

Julkaistu

@

Tino Ahlgren julkaisi tänään maanantaina (25.11.2019) elämänsä ensimmäisen pitkäsoiton. Koska kyse on historiallisesta merkkipaalusta nuoren miehen laulajan uralla, ei ole ihme, että Tino, 29, on ollut levystä innoissaan.

”Voi että miten hieno tunne!” Tino tuulettaa.

Kaiken lisäksi Tino palkittiin tänään Kullervo Linnan Säätiön palkinnolla. Perusteluissa todetaan, että Tinolla on ”upea lauluääni ja karisma, joiden myötä hänet valittiin vuosi sitten Tangokuningas-kilpailussa yleisön suosikiksi”. Kullervo Linnan Säätiön palkinnon hän sai kyvyistään tulkita tango- ja tanssimusiikkia.

”Valloittava tapa laulaa pilke silmäkulmassa”

”Tino Ahlgren lauloi 11-vuotiaana rokkia, kun taas aikuisena hän on perinteisen, syvän ja intohimoisen tangon lumoissa. Sitä voi kuitenkin esittää pilke silmäkulmassa. Tunnustuspalkinnon hän saa valloittavasta tavastaan laulaa suomalaista iskelmäaarteistoa turkulaisen tanssiorkesterin kanssa”, säätiön jäsen Maarit Niiniluoto kertoi.

Mainos

Kullervo Linnan Säätiön palkinnot olivat arvoltaan 1 000-2 000 euroa. Muut tänä vuonna palkitut ovat Eini sekä SMOrk-tittelinkin kesällä voittanut energinen tanssiorkesteri Neitoset. Vuosittain jaettavat palkinnot myönnetään tunnustuksena ansioista kotimaisessa viihde- ja tanssimusiikissa.

Vuonna 1987 kuollut säveltäjä, kapellimestari ja muusikko Kullervo Linna säätiöi tekijänoikeuskorvauksensa jaettavaksi tunnustuspalkintoina ja apurahoina musiikin tekijöille ja muusikoille. Säätiön tarkoituksena on edistää iskelmä- ja tanssimusiikin luomista ja esittämistä Suomessa. Linnan omista menestyskappaleista esimerkiksi Kultainen nuoruus soi edelleenkin jatkuvasti suomalaisilla tanssipaikoilla.

Kotimaisia iskelmähelmiä

Tulen vielä takaisin -niminen albumi pitää sisällään kotimaisen iskelmämusiikin helmiä. Esimerkiksi levyn nimikkokappale Tulen vielä takaisin on Fredin sävellys vuodelta 1973 ja tuttu myös Pasi Kauniston esittämänä.

Tekijät levyn laulujen takana ovat pitkän linjan tunnettuja ammattilaisia kuten Toivo Kärki, Matti Siitonen, Vexi Salmi, Raul Reiman, Sauvo Puhtila, Veikko Samuli, Lauri Jauhiainen ja Chrisse Johansson.

→ Lue myös: Orkesterikierrätystä: Tino Ahlgrenin Särmä on nyt Aki Samulin Love

Mainos

”Itselle tärkeitä lauluja”

Tino kertoo, että levy on valmistunut sovittajamestari Jari Puhakan johdolla.

”Levylle olen halunnut valita lauluja, jotka ovat vuosien saatossa minulle tulleet tärkeiksi”, Tino kuvaa.

”Muutama käännöskappalekin levylle on otettu mukaan sekä yksi duettokappale, jossa mukana on loistava Sofia Arasola.”

Siinä se on: Tino Ahlgrenin ensimmäinen oma pitkäsoitto. Kuva: Facebook.

Tino Ahlgren lauloi menestyksekkäästi Seinäjoen Tangomarkkinoilla 2018 ja valittiin yleisön suosikiksi. Musikaalisuus ja tanssikulttuuri kulkevat  suvussa, onhan hänen isänsä tangokuningas Sebastian Ahlgren.

Tanssikeikkoja Tino on tehnyt 11-vuotiaasta saakka.

→ Lue myös: Pitkä odotus ohi: Sebastian Ahlgren lupaa tanssialbumin – kuuntele uusi rakkauslaulu

Tinon oma orkesteri on nimeltään Särmä. Viime keväästä asti Tino ja Särmä ovat säestäneet tangokuningas Aki Samulia nimellä Love.

Mainos

Tulen vielä takaisin -albumin kappaaleet:

1.Tulen vielä takaisin
2.Jos sä saisit sydämein
3.Kurki
4.Voi te naiset
5.Liian harvoin
6.Kun sä vierelläin sateessa oot
7.Sammunut nuotio
8.Kasvot peilissä
9.Jos tunnet samoin
10.Ole mulle kuisketta sydämen
11.Se ikuista on feat. Sofia Arasola


Hoida raha-asiasi fiksusti - kilpailuta lainasi maksutta. Zmarta auttaa!
Valkeammat hampaat vain 10 minuutissa! Smileo on helppo, turvallinen ja nopea hampaiden valkaisu. Tilaa nyt edullisesti suoraan kotiin!
Tilaa Kodin Kuvalehti ja saat 1kk lehdet kaupan päälle. Nyt 3 kk (6 numeroa) vain 29 € ja saat 1kk lisää tilaukseesi kaupan päälle! Toimi heti, klikkaa tästä!
Tilaa kirjat kotiin edullisesti AdLibriksestä! AdLibris on Pohjoismaiden suurin verkkokirjakauppa. Myös käsityö- ja piirtämistarvikkeet! Ilmainen toimitus (yli 16,90€ tilauksiin).