Ota yhteyttä

Tanssilavat

Surullinen joulu: Merikievari konkurssiin – tanssit loppuivat heti: “Ensi kesän kohtalo vielä auki”

Merikievarin legendaarinen tanssi- ja matkailukeskus Merikarvialla on ajautunut konkurssiin ja toiminta loppunut oitis. Lue tanssinjärjestäjien kommentit!

Julkaistu

@

Satakunnan Merikarvialla sijaitseva Merikievari on hakenut konkurssiin. Legendaarinen tanssipaikka jätti konkurssihakemuksen keskiviikkona (18.12.19) taustayhtiönsä Meriviihde Oy:n nimissä.

Näin joulun alla ajankohta on ikävä ja suorastaan surullinen, kun yli 30 vuotta tanssijoiden tykkäämänä ravintolana ja tanssikeskuksena toiminut paikka joutuu lopettamaan toimintansa.

Merikievarin viimeiset tanssit olivat marraskuun lopulla (30.11.19), jolloin iskelmälegenda Rainer Friman heitti Merikievarissa uransa päätöskeikan. Rainerin haikeat jäähyväiset olivat siis samalla Merikievarin jäähyväiset – vaikka näin ei alunperin varmaankaan ollut suunniteltu tai ennakoitu.

→ Lue myös: VIDEO Rainer Frimanin viimeinen keikka: “Kiitos ja hyvästi, pitäkää kiinni musiikista”

Menneenä kesänä ja syksynä Merikievarissa on nautittu isoista nimistä, kun siellä ovat tanssittaneet muiden muassa Jarkko Honkanen & Taiga, Leif Lindeman & Amore, Finlanders, Aki Samuli & Love ja Kari Hirvonen & Onnentähti.

Nyt kaikki tanssit ovat loppuneet. Aikataulun mukaan 7.3.20 Merikievarissa piti olla Lasse Hoikka & Souvarit, mutta keikka on tämän hetkisen tiedon mukaan peruttu.

Myös kaikki ravintolan kaikki joululounaat on peruttu ja Merikievarin kotisivut internetissä suljettu.

Mainos

Merikievari menossa myyntiin

Suomen suurin tanssialan ohjelmatoimisto Gramofoni Oy oli mukana järjestämässä tansseja Merikievarin vetäjien kanssa. Gramofonin toimitusjohtaja Toni Nuotio korostaa, etteivät he olleet millään muotoa muuten mukana Merikievarin liiketoiminnassa.

“Olemme tietysti pahoillamne, kun hyvä kumppani joutuu laittamaan pillit pussiin. Näimme kyllä kuinka paljon, hän yritti viimeiseen asti, että olisi voinut jatkaa ja sitä arvostamme kovasti”, Toni Nuotio kertoo Tanssiin.fi:lle.

“Arvostamme kovasti yritystä” – Gramofonin Toni Nuotio

Merikievarin vetäjänä toimi paikallinen puuhanainen ja yrittäjä Satu Vähätalo.

“Paikka on nyt kai myynnissä eli ensi kesän tansseista ei osaa mitään kertoa. Viime kesän tanssit menivät hyvin ja Satu joukkoineen sai Merikievariin hyvän tunnelman luotua”, Nuotio kehuu.

Merikievarin yrittäjä Satu Vähätalo julkaisi Facebookissa yhteiskuvan Rainer Frimanin kanssa 30.11.19:

Mainos

Muistetaan Jouko Elevaaran kulta-ajoista

Merikievari muistetaan ja tunnetaan edelleenkin “viihdekeisari”  Jouko ”Jokkeri” Elevaaran luomuksena. Valtatie 8:n varrella sijaitseva Merikievari on maankuulu, vuonna 1982 perustettu tanssi-, viihde- ja matkailukeskus. Porista matkaa on vain 45 km pohjoiseen ja Vaasasta 150 km etelään.

Ennen uutta tanssiyritystä Merikievari ennätti toimia myös turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksena 2015-16.

Nimekkäistä artisteista ja kovasta yrityksestä huolimatta uutta nousua ei tullut.

Toinenkin kuuluisa tanssipaikka, Keurusselkä lopetti 2019

Vuosi 2019 on ollut synkkä tanssipaikkojen kuolemien suhteen, sillä kuuluisa ja perinteinen Keuruulla sijaitseva hotelli Keurusselkä ajautui konkurssiin viime kesänä.

→ Lue myös: Hotelli Keurusselältä suru-uutinen: Toiminta loppuu jo ensi viikolla – loppukesän tanssit peruttu

 


Nextoryn kirjasto tarjoa luettavaa ja kuunneltavaa missä ja milloin haluat. Kuuntele nyt 14 päivää ilmaiseksi. Klikkaa tästä!

Yves Rocherin ihanat kauneustuotteet ovat laadukkaita ja edullisia. Tilaa heti - nyt ilman postikuluja (yli 19€ tilaukset).
Osta apteekkituotteet suomalaisesta verkkoapteekista. Reseptilääkkeet, apteekkikosmetiikka kätevästi klikkauksen päässä.