Ota yhteyttä

Tanssitähdet

VIDEO Rainer Frimanin viimeinen keikka: ”Kiitos ja hyvästi, pitäkää kiinni musiikista”

Rainer Friman päätti huikean uransa lauantaina Merikievarissa. Sairaudet veivät laulajan äänen sekä palon esiintymisestä. Katso tunteelliselta videolta Rainerin kiitossanat sekä lue lisää!

Julkaistu

@

Rainer Friman päätti huikean laulajanuransa eilen lauantaina (30.11.19) Merikarvian Merikievarissa. Frimanin 1980-luvulta saakka kestänyt ura oli täynnä menestystä ja hittejä, mutta myös syviä aallonpohjia ja ongelmia.

Uran lopettamiseen ajoivat laulajan terveysongelmat. Friman on kertonut, kuinka astma vei hänen äänensä ja lukuisat muut sairaudet veivät innon esiintymisestä ja palon laulamisesta.

”Olen liian sairas jatkaakseni. On aika antaa periksi ja laskea ankkurit”, Rainer Friman sanoo.

Hän sairastaa astman lisäksi kakkostyypin diabetesta, keuhkoahtaumatautia, verenpainetautia ja vasta 2000-luvulla oikein diagnosoitua kaksisuuntaista mielialahäiriötä.

→ Lue myös: Sairaudet veivät äänen – Rainer Friman Avussa: ”Lopetan urani marraskuussa”

Mainos

”Kunnia tutustua suomalaiseen sieluun”

Tuhansia keikkoja elämänsä aikana tehneen Rainer ”Raikku” Frimanin viimeinen lavaesiintyminen toi tunteet pintaan. Ennen keikkaa Rainer sanoi, että on käynyt kuluneen syksyn aikana elämänkaartaan ja uraansa ajatuksissaan tarkasti läpi.

”Siellä on hienoja muistoja. Ennen kaikkea olen mahdottoman ylpeä siitä, että olen saanut mahdollisuuden tutustua suomalaisen ihmisen sielunmaisemaan. Kaikille sitä ei suoda. Olen kuunnellut tavallisten suomalaisten iloja ja suruja keikoilla ja takahuoneissa. Se on ollut valtava kunnia”, Rainer sanoo.

”Tietysti tietyt kappaleet tuovat muistoja mieleen… kuten Linnut. Olen pohtinut, mikä onnenkantamoinen johti siihen, että kappaleen säveltäjä Jukka Koivisto antoi sen minulle vuonna 1989, vaikka moni muukin artisti olisi siitä halunnut. Se oli yksi urani virstanpylväitä.”

Raikku on myynyt liki 700 000 levyä ja oli 1990-luvun Suomen suosituin laulaja. Friman on kaksinkertainen Syksyn Sävel -voittaja (1990 kappaleella Se on salaisuus ja 1992 Virta vie, virta tuo). Seinjoen Tangomarkkinoilla hän tuli toiseksi vuonna 1986 Teuvo Oinaan jälkeen. Romanitaustaisen Frimanin hittejä ovat mm. Oi kuu, oi kuu ja Se on salaisuus ja Ehkä jälleen.

Rainer Friman kuvasi tunteitaan haikean tunteikkaaksi. Friman jätti hyvästit uralleen Merikievarin lavalla 30.11.2019.

Rainer Friman heitti viimeisen keikkansa yhdessä ystävänsä ja Raikut lavalla -kaimansa Rainer Bollströmin kanssa.

Mainos

”Olette antaneet minulle voimaa”

Merikievarissa Rainer piti lyhyen kiitospuheen. Hän paljasti Tanssiin.fi:lle ennen lavalle nousua, ettei ole suunnitellut kiitospuhettaan tarkasti etukäteen.

”Haluan heittää sen ex tempore lonkalta, etten joutuisi liian suuren tunnekuohun valtaan”, Raikku suunnitteli.

”On tullut aika kiittää”

”On tullut aika kiittää. Olette olleet mukanani vuosikymmeniä. Olette olleet hyvin empaattisia ja antaneet voimaa minulle, toivottavasti minä myös teille”, Rainer Friman totesi.

”Musiikki on valtava voima. Musiikki piirtää koko meidän elämäämme. Se antaa meille uskoa tulevaisuuteen. Pitäkää kiinni musiikista.”

 

KATSO ainutkertaiselta videolta Rainer Frimanin uran lopetushetki Merikievarissa 30.11.2019. Kiitospuheen lisäksi videolla nähdään Rainer esiintymässä Raikut lavalla -kaimansa, Rainer Bollströmin kanssa:


Hoida raha-asiasi fiksusti - kilpailuta lainasi maksutta. Zmarta auttaa!
Urheilua ja urheilumuotia parhaaseen hintaan - Stadiumista! Huimia tarjouksia ja löytöjä, klikkaa ja tilaa!
Voi entistä paremmin ET:n asiantuntijoiden avulla. Tilaa tästä ET Terveys tarjoushintaan!
Tilaa kirjat kotiin edullisesti AdLibriksestä! AdLibris on Pohjoismaiden suurin verkkokirjakauppa. Myös käsityö- ja piirtämistarvikkeet! Ilmainen toimitus (yli 16,90€ tilauksiin).