Ota yhteyttä

Orkesterit

Taivaankaaren ja Heikki Koskelon tiet erkanevat – taustalla ikävät syyt

Yhdeksän vuoden yhteistyö päättyi äkisti. Oikeudessa syyttömäksi tuomittu Heikki Koskelo on nyt pitkällä tauolla.

Julkaistu

@

Heikki Koskeloa vuosikausia säestänyt Taivaanakaari-orkesteri on lopettanut yhteistyönsä tangoprinssin kanssa.

Taivaankaaren ja Koskelon viimeinen yhteiskeikka oli viikko sitten lauantaina (14.11.20). Orkesteri kertoi virallisesti yhteistyön päättymisestä vasta eilen, mutta sitä ennen asia vahvistettiin Seiska-lehdessä.

“Lauantai 14.11 päättyi 9 vuotta kestänyt ajanjakso. Taivaankaari ja Heikki teki viimeisen keikkansa. Rapiat tuhatkunta keikkaa ja esiintymistä pitkin poikin tätä rakasta kotimaata. Välillä aalloilla seilaten Ruotsin ja Viron satamakaupunkeihin. Monta muistoa monenlaista…” Taivaankaaren pojat tiedottivat.

“Heikille kiitokset kuluneista vuosista”

“Heikille kiitokset kuluneista vuosista. Toivotamme kaikkea hyvää jatkossakin ja tod.näk. törmäämme jossain jonain päivänä. Onko se kenties ABC-asema vaiko kesälava jossain. Orkesterimme jatkanee ehkä jossain vaiheessa. Uudella nimellä ja uusin kujein. Mutta mietitään sitä kun raketit on ammuttu ja tinat valettu. Loppuvuosi menee joulupukkia odotellessa.”

Taivaankaaressa soittavat Mikko Koivu, Jouni JärveläPetri Honkonen ja Eki Anttila. Kuva: Facebook.

“Väkivaltajutut veivät työt”

Teiden yhtäkkisen erkanemisen taustalla muhivat ikävät syyt. Koronan aiheuttama keikkakato on luonnollisesti rokottanut rankalla kädellä myös Heikin ja Taivaankaaren toimeentuloa.

“Toivottavasti joku viisas saa kehitettyä rokotteen tätä niin pirullista pandemiaa vastaan ja lyö sen meidän kaikkien perskannikkaan”, Taivaankaari toivoo hirtehisesti.

Toinen syy on Heikin saama negatiivinen mediahuomio. Koskelo on ollut viime vuosina otsikoissa pahoinpitelysyytteidensä  vuoksi.

“Bändi antoi Heikille potkut, koska väkivaltajutut ovat vieneet työt”, lähde kertoi toissa viikolla Seiskassa.

Jo tuolloin myös ohjelmatoimiston edustaja vahvisti, että Taivaankaaren ja Heikin matka päättyy.

“Koskelon ja Taivaankaaren yhteistyö loppuu, kun sovitut keikat on tehty. Emme kommentoi yhteistyön loppumista muuten”, ohjelmatoimistosta viestittiin Seiskalle 12.11.

→ Lue myös: Heikki Koskelo joutuu oikeuteen – vakuuttaa syyttömyyttään puolisonsa pahoinpitelyyn

Oikeus hylkäsi syytteet

Heikki Koskelo istui marraskuussa Helsingin käräjäoikeudessa vastaamassa syytteisiin kahdesta pahoinpitelystä sekä laittomasta uhkailusta ex-naisystäväänsä, tanssiyrittäjä Clara Blomqvistia kohtaan. Syyttäjä haki laulajalle ehdollista vankeutta.

Oikeussotku juontaa tammikuuhun 2019, jolloin poliisit vierailivat Claran Helsingin-asunnolla kohuparin riitaisan baari-illan päätteeksi.

→ Lue myös: Clara Blomqvist: “Satutin Heikkiä rikosilmoituksellani enemmän kuin hän minua”

Käräjäoikeus antoi tuomionsa perjantaina (20.11.20). Oikeus hylkäsi kaikki kolme syytekohtaa. Tuomion perusteluina oli muun muassa se, ettei näyttönä esitetty muuta kuin asianosaisten kertomukset. Heikki siis todettiin syyttömäksi.

Käräjäoikeuden mukaan sekä Blomqvistin että Koskelon kertomuksia ei voitu lähtökohtaisesti pitää toinen toistaan uskottavampana, ja oikeus kaipasi tukevampaa näyttöä.

“Asianomistajan (Blomqvistin) kertomuksen uskottavuutta heikentää se, että hän väittämästään vakavastakin väkivallasta ja uhkauksista huolimatta haluaa pitää läheisiä välejä vastaajaan ottamalla itse yhteyttä vastaajaan (Koskeloon) ja kertomalla haluavansa jatkaa suhdetta tämän kanssa”, tuomiolauselmassa todetaan.

“Oikeus voitti, maine meni” –Heikki Koskelo

Valtio korvaa Heikki Koskelolle yli 5 000 euron oikeudenkäyntikulut. Tuomio ei vielä ole lainvoimainen.

“Oikeus voitti, mutta maine meni”, Heikki kommentoi Iltalehdessä.

Clara on legendaarisen tanssinopettajan, edesmenneen Åke Blomqvistin tytär. Heikki nousi tanssikansan suosioon 2011, kun hän sijoittui Seinäjoen Tangomarkkinoilla toiseksi. Kajaanilaissyntyinen laulaja oli 2016–2017 kihloissa tangokuningatar Heidi Pakarisen kanssa.

→ Lue myös: Clara Blomqvist kohusuhteestaan Heikki Koskeloon: “Tunnen itseni tyhmäksi ja petetyksi”

Heikki Koskelo on jäänyt pidemmälle keikkatauolle ja palaa alustavan tiedon mukaan lavoille vasta helmikuussa 2021. Katso Heikki Koskelon keikat tästä.


Kärsitkö hiustenlähdöstä? Provexin voi auttaa. Kokeile nyt Provexinia –50% kampanjahintaan!
Hyödynnä tutustumistarjous – Uudistunut VitaePro nyt -50%
Äänikirjat ovat jättihitti. Kuuntele nyt 14 päivää ilmaiseksi ja tutustu Nextoryn valtavan valikoimaan. Ei sitoutumisaikaa. Klikkaa ja kokeile!
Kiikarissa kumppani tositarkoituksella? 50plussille suunnattu deittisivusto auttaa sinua etsimisessä!