Ota yhteyttä

Tangomarkkinat

Tangoilla iso muutos äänestykseen – myös tv-katsojat mukaan

Ensi kesänä Seinäjoen areenayleisön lisäksi tv-katsojien äänet otetaan huomioon lopullisia finalisteja valittaessa.

Julkaistu

@

Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailu 2020 on avattu virallisesti tänään keskiviikkona (15.1.20). Tangomarkkinat aloittaa viidennen vuosikymmenensä suomalaisen iskelmä- ja tanssikulttuurin suurtapahtumana kesällä 2020. Viisipäiväistä festivaalia vietetään lomakauden parhaimmalla paikalla  8.–12. heinäkuuta Seinäjoella.

Uusi tangovuosi lähtee käyntiin jo alkuvuodesta kun Tangomarkkinoiden laulukilpailu aloittaa uusien tangokuninkaallisten etsinnän.

Kilpailu on avoin kaikenikäisille tangolaulusta ja musiikkiviihteestä kiinnostuneille laulajille. Tavoitteena on löytää uusia artisteja kotimaisen viihteen kentälle sekä säilyttää ja edistää tangon merkitystä suomalaisessa kulttuurissa.

Myös lauluvideolla voi osallistua

Kilpailuun voi osallistua esikarsintatapahtumissa ympäri Suomen sekä toimittamalla videoidun kilpailusuorituksen Tangomarkkinoille.

Tangomarkkinat tarjoaa voittajilleen erinomaiset lähtökohdat alkavalla musiikkiuralla: täyden keikkakalenterin, ohjelmatoimiston, orkesterin, levy-yhtiön sekä markkinointi- ja mainontatuen sekä monet avainhenkilöt ja yhteistyökumppanit menestyksen eväiksi.

→ Lue myös: Ennakkosuosikit Pirita Niemenmaa ja Johannes Vatjus voittivat tangot: “Uskomaton fiilis”

Mainos

Esikarsintakiertue ympäri Suomen

Uusia Tangokuninkaallisia esikarsintakiertueella etsii tangokuningatar 2019 Pirita Niemenmaa sekä iskelmäsuosikki Arto Nuotio. Musiikista vastaa tanssiorkestereiden Suomenmestari, SMOrk-voittaja 2017 Tanssiorkesteri Kaiho.

Esikarsinnat ovat viihteellisiä tanssi-iltoja, jotka koostuvat kilpailusuoritusten videotallentamisesta sekä tanssi-illasta. Illan tansseihin vetäjät valitsevat 6-10 kilpailijaa, jotka pääsevät esiintymään yleisön edessä. Illan huipennuksena paikalla oleva yleisö äänestää heistä yhden kilpailijan suoraan jatkoon kilpailussa.

Esikarsinnoista kutsutaan myös 1-2 tanssiparia Hymyn Lavatangon SM-kilpailuun Seinäjoelle. Lisäksi illan aikana järjestetään lippuarvontoja tulevan kesän tapahtumaan.

la 22.2. Lohja, Tanhuhovi
la 29.2. Harjavalta, V2 – Viihteen Valtatie
la 14.3. Pieksämäki, Kari Tapio Paalupaikka
pe 20.3. Anttola, Hotelli Anttolanhovi
la 21.3. Sievi, Urjanlinna
la 28.3. Sotkamo, Naapurivaaran Huvikeskus
su 29.3. Imatra, Vuoksenniskan Työväentalo
pe 3.4. Sastamala, Hotelli Ellivuori
pe 17.4. Lappajärvi, Ravintola Kivitippu
la 18.4. Runni, Spa Hotel Runni
la 25.4. Isokyrö, Viihdekeskus Kalliojärvi
su 26.4. Rusko, Ruskotalo

Kilpailuun voi osallistua myös toimittamalla järjestäjälle videonäytteen omasta laulusuorituksestaan. Videoilmoittautumisia otetaan vastaan 13.4. saakka.

Kilpailuun ilmoittaudutaan ennakkoon tässä osoitteessa, josta löytyy myös kilpailun säännöt ja tarkemmat kilpailuohjeet. Esikarsintatilaisuuksissa voi ilmoittautua myös paikan päällä.

→ Lue myös: Tangojatkajat julki: Mukana vanhoja tuttuja – ja korealainen oopperalaulaja!

Johannes Vatjus ja Pirita Niemenmaa juhlivat tangokruunujaan viime heinäkuussa 2019 Seinäjoella.

Esikarsinnasta jatkoon Tangomaratonille

Esikarsintailtojen yleisöäänillä päässeiden laulajien lisäksi laulukilpailun tuomaristo kutsuu kaikkien kilpailuun toimitettujen videonäytteiden perusteella kilpailijat jatkoon siten, että Tangomaratonille kutsutaan kaikkiaan 32 mies- ja 32 naiskilpailijaa.

Tanssi-illoista jatkoon äänestetyt kilpailijat julkaistaan tanssi-illan kuluessa ja lopullinen Tangomaratonille kutsuttujen kilpailijoiden lista julkaistaan toukokuun alussa.

Tangomaratonin paikka 23.5. vielä auki

Tangomaratonissa 23.5. kilpaillaan jatkopaikoista kesäkuun Semifinaaliin jossa kilpailee 8 mies- ja 8 naislaulajaa. Koko päivän kestävän yleisötapahtuman paikka ja aikataulu ilmoitetaan myöhemmin.

→ Lue myös: VIDEO: Tangokuninkaalliset ihastelevat Tangomaratonia:”Kuumia kesän puraisemia ihmisiä” – katso

Mainos

Semifinaalikonsertista Seinäjoen Finaalikilpailuihin

Tangolaulukilpailun 16 kuninkaallisehdokasta esitellään yleisölle seuraavan kerran Semifinaalissa, joka järjestetään 6. kesäkuuta.

Semifinaalin paikka ja tarkempi aikataulu ilmoitetaan myöhemmin.

Semifinaalikonsertin juontajina toimivat tangokuninkaalliset 2019 Pirita Niemenmaa ja Johannes Vatjus. Konsertin musiikista vastaa Hellä-orkesteri, kapellimestarinaan Juha Maunu.

Semifinaalista tuomaristo valitsee 6 mies- ja 6 naislaulajaa kohti Seinäjoen Tangomarkkinoita.

Ennen Seinäjokea, kilpailijat esitellään myös Meritangot-risteilytapahtumassa TallinkSilja M/S Baltic Princess -laivalla 15.–16. kesäkuuta.

→ Lue myös: Meritangojen kuninkaalliset: Hanski ja Rosa kruunattiin voittajiksi

Mainos

Finaalikilpailut kaksiosaisena jännitysnäytelmänä

Finaalin karsinta kilpaillaan torstaina 9.7. Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Finaalin karsinnassa tuomaristo väistyy, ja tv-katsojat sekä konserttiyleisö pääsevät valitsemaan suosikkinsa 3 mies- ja 3 naislaulajaa jatkoon.

Tätä kokeiltiin ensimmäisen kerran viime kesänä, ja nyt äänestystapa siis toistuu.

Myös tv-katsojat saavat äänestää

Muutoksena tosin on, että nyt myös television katsojat voivat vaikuttaa finalistikolmikoihin. Kyse on merkittävästä muutoksesta. Viime heinäkuussa vain Seinäjoen Kisa-Areenalla läsnä ollut yleisö sai äänestää, ja tämä herätti huolta kotiinpäinvedosta.

→ Lue myös: Komeat luvut julki: tangoilla 111 000 kävijää, tv-katsojia yli 700 000

Tangomarkkinat huipentuu lauantaina 11.7. Kuninkaalliseen Finaaliin, jossa valitaan vuoden 2020 tangokuningas ja tangokuningatar.

Finaalikilpailut nähdään ja kuullaan AlfaTV:llä, Järviradiossa sekä netin välityksellä Permanto.fi-palvelussa.


Leif Lindemanin uutuuslevy, Kyöstin runokirja, Saija Tuupasen t-paita... Tanssiin.fi:n uudistunut kauppa on täynnä edullisia löytöjä. Klikkaa heti tästä!

Konserttien orkesterina toimii Collegium Musicum Turku vahvistettuna Taisto Lunkan Tango-orkesterilla, kapellimestarina Satu Simola.

Tangotuomaristo julkaistaan pian

Tangolaulukilpailun tuomariston jäsenet julkaistaan alkuvuoden aikana. Tuomaristossa nähdään jälleen kotimaisen viihteen ammattilaisia ja vaikuttajia.

Viime vuonna hivenen kohua herättäneessä tuomaristossa vaikuttivat mm. Jari Sillanpää, Katja Kätkä ja Tarja Närhi.

→ Lue myös: Tangotuomari: “Benjaminin valinnasta oli pitkä vääntö” – katso videolta Jari Sillanpään sipsupiruetti

 


Lue ja kuuntele missä ja milloin haluat. Ei sitoutumisaikaa. Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin kännykästäsi tai tabletiltasi. Kokeile Nextorya nyt 14 päivää ilmaiseksi!

Uusi kännykkä 3€/kk? Tabletti 4€/kk? Elisalta saat kaikki laitteet jopa 36 kuukauden maksuajalla ilman korkoa tai muita kuluja.
Yves Rocherin ihanat kauneustuotteet ovat laadukkaita ja edullisia. Tilaa heti - nyt ilman postikuluja (yli 19€ tilaukset).