Ota yhteyttä

Uutiset

Tanssin suurlähettiläs oppi tanssimaan 2 vuotta sitten: “Ujostelen yhä hakurivissä”

Timo Kangastien kasvot murskaantuivat Venäjällä, vartalo paloi savusaunassa ja aivot kärsivät matkalla tapanintansseihin. Tanssin ilon nuori mies löysi ex-kultansa kautta.

Julkaistu

@

Kuva: Facebook.

Timo Kangastie on tanssimusiikin ystäville tuttu hahmo. Vilkas ja energinen Timo herättää huomiota siellä missä liikkuukin. Häntä on alettu jopa kutsua Tanssin suurlähettilääksi.

“Nimi lähti ihan vitsistä, mutta nyt se on virallistettu. Olen ylpeä ja iloinen siitä. Yritän omalla toiminnallani edistää tanssikulttuuria”, Timo kertoo Tanssiin.fi:lle.

“Minua on pyydetty ja olen käynytkin useissa yhteyksissä puhumassa ja esittämässä kiitoksia. Esimerkikiksi Lemmenlautan viimeisellä keikalla nyt joulun alla Ruusulinnassa pidin heille julkisen kiitospuheen.”

Mainos

“Pääni meni tohjoksi ja nenä poskelle”

Harva tietää puheliaan, mutta toisinaan ujohkon Timon, 32, taustoja. Alajärveläissyntyinen nuori mies sanoo, ettei koskaan välittänyt kouluista, vaan on ollut enemmänkin tekijämiehiä. Hän meni suoraan yläasteelta rakennushommiin ja kiersi kuulemma Ruotsia myöten rakentamassa teollisuushalleja. Nykyisellään hän paiskii töitä autohuoltojen parissa ympäri Etelä-Suomea. Sinkkumiehen nykyinen koti on Tampereella.

Timo rakastaa vauhtia. Hän on ajanut vuosikausia rallia SM-tasolla ja kilpaillut vesijeteillä jopa MM-tasolla. Vuonna 2016 hän kaasutteli Perussa MM-hopeaa vesijeteissä.

Timo Kangastie edusti Suomea vesijettikisoissa useita MM-kilpailuja myöten. Kuva: Facebook.

Vesijetteilyyn liittyy myös Timo Kangastien elämän pahin loukkaantuminen, josta hän kertoo tuoreessa Seiska-lehdessäkin.

Timo edusti Suomea vesijettien avomeren MM-kisoissa Venäjän Vladivostokissa vuonna 2014. Ikävä haveri sattui kesken kiivaan kiihdytyksen, kun Timon jetti lensi päistikkaa ympäri.

“Jetin perä murskasi kasvoni”

“Löin pääni ohjaustankoon ensin ja sitten vesijetin perin painava perä rysähti täysillä päin kasvojani. Minulla oli huonoa onnea onnettomuudessa, sillä kypäräni liikahti pois paikaltaan sen verran, että jetin perä murkasi kasvojeni alaosan”, Timi puistelee päätään.

“Pääni meni ihan tohjoksi. Leuka oli palasina ja nenä poskella. Naama oli niin turvoksissa, etteivät tutut edes tunteneen. Pelkäsin itsekin pahinta ja olin ihan varma, että olin suurin piirtein menettänyt koko leukani ja suuni. Silti ajoin pärstä veressä maaliin!”

Mainos

“Palovammojen kipu oli pahinta kokemaani”

Timoa hoidettiin kuukausitolkulla Suomessa sairaaloissa.

“Puoli vuotta olin pilliruokinnassa ja naamaani kursittiin kasaan lukuisissa leikkauksissa. Kasvovaurioiden lisäksi selkääni tuli murtuma.”

Sittemmin Timo on joutunut toiseenkin traagiseen onnettomuuteen: viime kesänä 2019 Tanssin suurlähettiläästä tuli Savusauna-Timo. Kesäkuun lopulla Iskelmä-festareilla Jämsän Himoksella ollut Timo loukkaantui juhla-alueen savusaunassa, kun tuntematon mies heitti ylälauteilta yhtäkkiä ämpärillisen vettä kiukaalle.

Lähimpänä kiuasta istunut Timo sai vakavia ensimmäisen ja toisen asteen palovammoja ylävartaloonsa ja jalkoihinsa.

“Kiukaan luukku räjähti auki ja puski tulikuuman höyryn suoraan päälleni. Palovammojen kipu oli pahinta, mitä olen koskaan kokenut. Onneksi en joutunut ihonsiirtoihin, vaan hoito tepsi. Nyt jäljellä on vain muutama vaalea läiskä rintakehässäni muistona savusaunasta.”

Tapanintanssien ulosajosta aivotärähdys

Eikä siinä kaikki, niin kuin tavataan sanoa. Timo päätyi otsikoihin taas tapaninpäivänä, kun hän oli matkalla Alajärveltä tapanintansseihin Nurmijärven Ruusulinnaan.

“Soinintiellä Volvoni ajatui nelipyöräluisuun. Noudatin kyllä nopeusrajoitusta, mutta mutkassa oli sen verran liukasta, jotta autoni lensi ympäri ja päätyi metsään”, hän kertoo.

“Minun piti olla Jyrki Nurmisen & Sävelen sekä Helminauhan tahtiin tanssimassa, mutta makasin Seinäjoen keskussairaalassa teholla. Sellainen tapaninpäivä!”

Timo löi ulosajossa päänsä ja sai aivotärähdyksen. Lannerankaan tuli murtuma.

“Tanssimaan piti silti päästä. Pidin muutaman päivän taukoa ja sitten menin jo parketille, vaikka pää oli kipeä ja hellä.”

Mainos

“Tanssiminen on mahtava harrastus”

Tanssimisesta Timo innostui vasta reilu kaksi vuotta sitten.

“Se oli entisen tyttöystäväni ansiota. Hän tykkäsi käydä lavatansseissa ja sai minutkin innostettua mukaan. Muistan, että ensimmäinen kokemus lavatansseista minulle oli Nokian Kerholassa vuonna 2018.”

Nykypäivänä ei ole aivan tavallista, että kolmekymppinen mies innostuu lavatansseista. Timo kuitenkin sanoo huomanneensa, että yhä enemmän nuoriakin on löytämässä perinteisen tanssin.

“Opin ensin fuskun”

“Tanssiminen on mahtava harrastus! Upeita daameja riittää ja sosiaalisten suhteiden päälle saa liikunnan iloa sekä kuulee hyvää musiikkia. Opin sangen nopeasti fuskun ja buggin. Sen jälkeen opettelin valssin, humpan ja polkan ja niin edelleen. Tangoakin osaan, mutta haluan vielä kehittyä lisää. Olen menossa argentiinalaisen tangon kursseille.”

Timo nauraa, että onpa hänellä jopa Masurkan MM-titteli hallussa!

“Olin tosin ainoa osallistuja aloittelijoiden sarjassa Masurkan MM-kisoissa Orimattilassa 2019, mutta voittaja siis silti”, hän hymyilee.

“Olen masurkan maailmanmestari”

“Vaikka tykkään puhua, lavoilla minuun iskee toisinaan ujous, etenkin hakurivissä. Muistan, kun menin ensimmäisen kerran riviin Kapakanmäellä puolitoista vuotta sitten… kyllä puntteja tutisutti!”

Timo pyörittää nykyisin myös Lavatanssin taikaa -nimistä yhteisöä sosiaalisessa mediassa.


Äänikirjat ovat jättihitti. Kuuntele nyt 14 päivää ilmaiseksi ja tutustu Nextoryn valtavan valikoimaan. Ei sitoutumisaikaa. Klikkaa ja kokeile!
Lähde nyt edullisesti risteilylle Tallinnaan tai Tukholmaan! Ikaalisten Matkatoimiston kautta löydät parhaat hinnat ja täyden palvelun.