Ota yhteyttä

Keikat ja kiertueet

Amadeus Lundbergin mystinen sairausloma jatkuu – joutui perumaan Kanarian-matkansakin

Amadeus Lundberg on joutunut jättämään isoja konserttejakin väliin terveyshuoliensa vuoksi. Tanssikansa toivoo, ettei kyse ole vakavammasta.

Julkaistu

@

Kuva: Facebook.

Amadeus Lundbergin harmillinen sairausloma jatkuu yhä. Tangokuningas 2009 on joutunut jättämään tärkeitä ja isoja konsertteja sekä lomamatkankin väliin terveyshuoliensa vuoksi.

Amadeuksen sairastelu alkoi jo joulukuun alussa. Komeaäänisen ja tykätyn tangotulkin piti olla mukana Riku Niemi Orchestran (RNO) Seitsemäs joulu -kiertueella, jolla lauloivat myös Matti Salminen, Annimaria Rinne ja SoulSisters.

Turun Konserttitalon keikalla 8. joulukuuta Amadeuksen joutui todellisella pikahälytyksellä korvaamaan Kyösti Mäkimattila. Peruutus tuli samana päivänä.

Myös konserttisarjan huipentuma Suomen kenties arvokkaimmalla areenalla Helsingin Finlandia-talossa 11. joulukuuta jäi Amadeukselta väliin. RNO tiedotti kahta päivää ennen Finlandia-talon konserttia, että sairastuneen Amadeuksen tilalla esiintyy Leif Lindeman.

Voi vain kuvitella, kuinka paljon artistia harmittaa, kun menettää mahdollisuuden esiintyä kahdella merkittävällä konserttiestradilla. Sairaudelle ei tietysti mitään voi, vaan laulajankin on pakko toimia terveyden ehdoilla.

Mainos

Mikä Amadeusta vaivaa?

Sairausloman syyt ovat luonnollisesti yksityisiä, mutta monella artistilla on tapana kertoa julkisesti, jos keikat jäävät väliin ja lipunostajat joutuvat harkitsemaan, mitä tehdä. On enemmän sääntö kuin poikkeus, että tanssitähdet viestittävät flunssistaan ja kuumeistaan avoimesti.

Suosittu laulaja Mikko Mäkeläinen avautui viime syksynä jopa alkoholismistaan omaehtoisesti ja halusi olla rehellinen maksavalle yleisölleen.

→ Lue myösMikko Mäkeläinen myöntää alkoholiongelmansa: “Pimeys on ollut läsnä” – ryhtyy raittiiksi

Amadeus ei ole edes sosiaalisessa mediassa ottanut kertaakaan kantaa sairauslomaansa, saati sen syihin.

Joulun alla näytti, että sairausloma olisi ohitse, sillä hän esiintyi sovitusti muutamissa kirkkokonserteissa. Tuikkikaa oi joulun tähtöset -konserteissa hän lauloi joulukuussa Karoliina Kallion ja Tomi Metsäkedon kanssa. Lisäksi Amadeuksella oli pari omaa konserttia Tuusulan ja Anjalan kirkoissa. Nämä esiintymiset menivät tiettävästi hyvin.

Keikat Kanarialla jäivät väliin

Tammikuussa Amadeuksen sairausloma sai kuitenkin uuden käänteen, kun hän joutui jälleen perumaan keikkojaan.

Tangokuninkaan piti matkustaa Kanariansaarille Espanjaan tammikuun ensimmäisellä viikolla, missä Amadeuksen oli tarkoitus viettää yhdistettyä työ- ja perhelomaa.

Amadeuksella oli sovittuna keikkoja Playa del Inglésin suositussa Tanssikellari Foxissa kuluneella viikolla (6.-12.1.2020). Tilalle otettiin pikähälytyksellä tangoilta tuttu laulaja Tiina Pitkänen.

Tanssiin.fi:n tietojen mukaan sairausloman syytä ei kerrottu Kanarian-keikan peruutuksenkaan yhteydessä. Amadeus ei itse ilmoittanut peruutuksesta tanssipaikalle.

Mainos

Vasta 30-vuotiaan Amadeuksen pitkittynyt sairausloma on herättänyt huolta hänen tervehtymisestään. Amadeuksella alkaa 8. helmikuuta Mambo Italiano – italialainen konsertti -kiertue, joka pitää sisällään lukuisia esiintymisiä helmi-maaliskuussa ympäri Suomen.

Esimerkiksi kiertueen aloituskonsertti Kangasala-talossa on loppuunmyyty. Sekä lipunostajat että kiertueella esiintyvät kollegat ja järjestäjät toivovat taatusti, että Amadeus saa terveytensä kuntoon.

On syytä toivoa, ettei kyse ole vakavammasta tai pidemmästä sairaudesta.

Juhlavuosi sai sairauden täyttämän päätöksen

Tanssiin.fi yritti tavoitella useita kertoja Amadeusta kommentoimaan sairauslomaansa, mutta tangokuningas ei ole vastannut pyyntöihin. Myöskään Amadeuksen ohjelmatoimsto ei vastannut Tanssiin.fi:n tiedusteluun.

Amadeus Lundberg asuu Järvenpäässä uusioperheensä kanssa, johon kuuluu espanjalais-suomalainen vaimo Lara Del Mar Sánches ja avioparin yhteinen neljävuotias Rio-poika. Tatuointitaiteilijana työskentelevällä Laralla on kaksi kouluikäistä lasta edellisestä suhteestaan.

Tanssiin.fi kertoi viime syksynä (2019), että Amadeus ja pitkän linjan tanssiorkesteri Channel Four ovat yhdistäneet voimansa.

“Keväisen Lapin tanssikeikat sekä kesäiset lavat houkuttelevat!” Amadeus totesi.

→ Lue myös: Amadeus Lundberg sai rinnalleen Channel Fourin: “Kesälavat houkuttelevat”

Amadeus juhli vuonna 2019 kymmenvuotista uraansa tangokuninkaana. Samalla hän juhli omia pyöreitä vuosiaan, sillä hän täytti 30 vuotta 29.3.

“Muistelen, miten sattuma ja kohtalo ohjasivat pienen pojan musiikin pariin, ja miten ujona 20-vuotiaana kurkotin tähtiin”, Amadeus kertoi Tanssiin.fi:n haastattelussa kevättalvella 2019.

“Nuoren miehen sydän, vanhan miehen sielu… Olen saanut etuoikeuden olla suomalainen estraditaiteilija ja tuoda suomalaisille valoa laulujen voimalla.”

→ Lue myös: Amadeus Lundberg täyttää 30: “Nuori sydän, vanha sielu” – viettää tuplajuhlia

Nyt laulajan tuplajuhlavuosi päättyi ikävästi sairauden merkeissä.

Katso Amadeus Lundbergin keikat tästä.Osta apteekkituotteet suomalaisesta verkkoapteekista. Reseptilääkkeet, apteekkikosmetiikka kätevästi klikkauksen päässä.
Mádaran maailmankuulu luonnonkosmetiikka on ihoystävällistä, korkealaatuista ja ympäristöystävällistä. Tilaa tästä!