Ota yhteyttä

Musiikkivideo

Ilouutinen: Matin ja Tepon kaikki hitit ilmestyivät nettiin – veljekset haluavat olla ajan hermolla

Vanhan liiton miehet muuttivat mielensä ja julkaisivat hittinsä vuodesta 1989 suoratoistopalveluissa. Lue Suomen Kultuurirahaston palkitsemien Matin ja Tepon koronakuulumiset sekä kuuntele veljesten musiikkia!

Julkaistu

@

Matti ja Teppo vyöryivät perjantain vastaisena yönä (29.5.20) nettiin oikein urakalla. Supersuositun veljesduon vuoden 1989 jälkeen tehdyt levyt nimittäin tulivat kuunneltaviksi suoratoistopalveluihin, kuten Youtubeen ja Spotifyihin. Sitä aiemmat levyt niistä jo löytyvät.

“Olemme olleet vanhan liiton miehiä ja pitäneet kiinni siitä, että kuullakseen laulut on ostettava cd. Nyt olemme sitten enemmän ajan hermolla”, Matti on perustellut.

Kolmenkymmenen vuoden ajalta on kuitenkin satoja lauluja, jotka löytyvät vain cd:ltä. Niinpä ei ole ihmekään, että veljekset ovat saaneet runsaasti kyselyjä suoratoistomusiikin perään.

Nyt esimerkiksi Youtubesta voi nauttia Matin ja Tepon ikivihreistä hiteistä kuten Pöytä täyteen, Näin se kesäloma toimii, Hänelle.… Myös viime vuonna (2019) ilmestyneen Enemmän-levyn kaikki kappaleet ovat vapaasti kuunneltavissa Spotifyssa ja Youtubessa.

→ Lue lisää: Matti ja Teppo menettivät Seppo-veljensä vatsasyövälle – surevat IS:ssä: “On tässä itketty”

Teppo ei ole nähnyt Mattia viikkoihin

Korona-aika on muuttanut turkulaisveljestenkin elämää.

“En ole velipoikaa nähnyt viikkoihin. Meillä on tiukka linja. Ainoa henkilö, jota olen uskaltanut lähestyä on vaimo”, Teppo sanoi Ilta-Sanomissa aiemmin toukokuussa.

Teppo on muuten kertonut koronaeristyksen sujuneen hyvin. Aika on kulunut mökkeilleissä ja lenkkeillessä. Laulaja on myös intoutunut kokeilemaan kokin taitojaan, sillä aiemmin ei keikkatyöläinen ole hellan äärellä juuri ehtinyt puuhailla. Nyt aikaa ruuanlaittoon on ollut.

“Parempi eristyksissä kuin Tyksissä” -Tepon huumoririimittelyä

Runosuonikin on sykkinyt.

“Olen kotona eristyksissä, parempi täällä kuin Tyksissä”, Teppo runoili taannoin pilke silmäkulmassa Ilta-Sanomien mukaan. Tyks on Turun yliopistollinen keskussairaala.

→ Lue myös: Kaiken takana on nainen: Matti ja Teppo juhlivat iloisina vaimojensa kanssa Linnassa

Saivat arvokkaan tunnustuksen

Toukokuussa Matti ja Teppo palkittiin Elias Lönnrot -mitaleilla. Arvostetun tunnustuksen myöntää Suomen Kulttuurirahasto merkittävästä suorituksesta suomalaiskansallisen kulttuurin hyväksi.

Kulttuurirahasto perusteli valintaa osuvasti: “Heidän puoli vuosisataa kestäneestä ansiokkaasta ja monimuotoisesta työstään viihdemusiikin alalla”.

Matin ja Tepon pitkäaikainen orkesteri Horizone lopetti yhteistyön yllättäen maaliskuussa, juuri ennen koronapandemiaa. Orkesterin hajoaminen uhkasi peruuttaa kaikki kesän keikat, mutta lopulta siitä piti huolen korona. Tällä hetkellä Matilla ja Tepolla ei ole listattuna ainuttakaan keikkaa tälle vuodelle.

→ Lue myös: Ohhoh, Matin ja Tepon yhtye hajosi: kaikki kesän keikat vaarassa peruuntua