Ota yhteyttä

Orkesterit

Ohhoh, Matin ja Tepon yhtye hajosi: kaikki kesän keikat vaarassa peruuntua

Isoveljensä syöpäkuolemasta vasta toipumassa olleet Matti ja Teppo yllättyivät itsekin, kun Horizone-yhtye hajosi ja koko kalenteri meni uusiksi.

Julkaistu

@

Matin ja Tepon pitkäaikainen taustayhtye Horizone on yllättäen hajonnut. Tästä johtuen supersuositut turkulaisveljekset joutuvat perumaan ensi kesän keikkojaan.

Tanssikansan yllättäneestä hajoamisuutisesta kertoi Matin ja Tepon tiedotuksesta vastaava manageri Lasse Norres.

MTR-Music Oy:n mukaan ensi kesäksi suunnitellut, erityisjärjestelyjä niin ohjelmiston kuin tekniikankin osalta vaativat suurimittaiset konserttiproduktiot joudutaan yhtyeen hajoamisen vuoksi perumaan.

Tällä hetkellä ei ole tarkasti tiedossa, mitkä kaikki keikat Matti ja Teppo joutuvat perumaan. Tiedotteen mukaan peruttu on ainakin esimerkiksi Valkeakoskella Apianniemen kesäteatterin keikka, joka oli tarkoitus järjestää 12. kesäkuuta.

“Kesään tulee useita peruutuksia” -Lasse Norres

Peruutuksia on tulossa lisää.

“Yllättäen pitkäaikainen taustayhtye hajosi alta. Se aiheuttaa sellaisia ongelmia, että erikoisprojekteja ei voida tehdä. Siksi kesään tulee useita peruutuksia”, Lasse Norres pahoittelee Ilta-Sanomissa.

→ Lue myös: Matti ja Teppo pilan kohteina tv:n Putouksessa: “Kui tyhmä sää olet” – katso

Syytä Horizonen hajoamiseen ei ole kerrottu julkisuteen. Norreksen mukaan “mitään riitaa ei varmaan ole siinä ollut”. Kaikesta päätelleen Horizonen yhtäkkinen hajoaminen tuli yllätyksenä Matille ja Tepollekin.

Miten käy lavakeikkojen?

Tanssiin.fi:n keikkakalenteriin oli ensi kesälle ehtinyt tulla julkiseksi kolme Matin ja Tepon tansislavakeikkaa: 5.6. Krouvin lavalla, juhannusaattona 19.6. Hangan lavalla ja 14.7. Honkahovissa.

Näistä Krouvin lavan keikalla veljesten tilalle on eilen kiinnitetty Finlanders. Hangan lavan keikka on myös peruttu.

Tanssiin.fi:n tietojen mukaan vielä ei nimittäin tiedetä, kootaanko Matin ja Tepon taakse uusi, säestävä yhtye vai eikö. Jos uutta orkesteria ei tule, veljesten koko kesän keikkakalenteri tyhjenee.

Kootaanko uusi orkesteri?

Matti ja Teppo tekivät viime syksynä mittavan 50-vuotisjuhlakiertueen, joka huipentui joulukuussa Hartwall Areenalle. He ilmoittivat jo ennen kiertuetta, että se jää heidän viimeisekseen. Veljekset tekivät selväksi, että eivät jatkossa keikkaile talvisin, vaan vain kesäisin ja isommilla festareilla.

”Syksyn pimeys, pitkät ajo- ja välimatkat. Se alkaa käydä mielen ja miehen päälle. Olemme sisäistäneet senkin, ettei tämä ura ole ikuinen.”

→ Lue myös: Matti ja Teppo Avussa: “Enää vuosi täyttä keikkailua”

Kesken juhlakiertueen he saivat kutsun Linnan juhliin, missä he saivat nauttia itsenäisyyspäivän juhlatunnelmasta vaimojensa kanssa.

→ Lue myös: Kaiken takana on nainen: Matti ja Teppo juhlivat iloisina vaimojensa kanssa Linnassa

Isoveli-Seppo menehtyi vatsasyöpään

Juhlailoa varjosti kuitenkin tieto isoveljen, oopperatenori Seppo Ruohosen vakavasta sairaudesta. Matti ja Teppo kertoivat, että tiesivät veljen parantumattomasta syövästä jo juhlakiertueensa aikana.

“Tavallaan olemme tehneet surutyötä jo pitkään, koska oli tiedossa, mihin sairaus johtaa. Loppuvaihe meni sitten tosi nopeasti.”

Seppo Ruohonen menehtyi 73-vuotiaana vatsasyöpään 1. maaliskuuta.

→ Lue myös: Matti ja Teppo menettivät Seppo-veljensä vatsasyövälle – surevat IS:ssä: “On tässä itketty”

Katso Matin ja Tepon keikat tästä.


Äänikirjat ovat jättihitti. Kuuntele nyt 14 päivää ilmaiseksi ja tutustu Nextoryn valtavan valikoimaan. Ei sitoutumisaikaa. Klikkaa ja kokeile!
Langat ja muut käsityötarvikkeet kätevästi kotiin AdLibriksestä! Ilmainen toimitus (yli 16,90€ tilauksiin)!

Katso elokuvia ja suosikkisarjoja 1kk maksutta! Kokeile Elisa Viihdettä heti, ilman sitoutumista. Klikkaa!