Ota yhteyttä

Musiikkivideo

Markolta tyylikäs tango juhlapäivän kunniaksi: “Rakastan perinteisiä tangoja” – kuuntele

Marko Maunuksela kruunattiin tangokuninkaaksi tasan 10 vuotta sitten 10.7.2010. Juhlapäivänsä kunniaksi hän julkaisi upean ja uuden tangon.

Julkaistu

@

Marko Maunuksela viettää tänään perjantaina (10. heinäkuuta 2020) tangokuninkuuden merkkipäiväänsä: tänään tulee kuluneeksi tasan 10 vuotta siitä, kun Marko kruunattiin tangokuninkaaksi Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailussa.

Tämän vuoden juhlallisuudet Seinäjoen Tangomarkkinoiden osalta jäivät koronan vuoksi väliin, mutta Marko juhlistaa päiväänsä upealla, uudella juhlatangolla nimeltään Vanamo.

“Rakkaus ja luonto sopivat tangoon”

Vanamo sopii minun 10-vuotisjuhlateemaani hyvin. Rakastan perinteisiä tangoja ja Vanamon teksti on juuri sellainen, hyvin perinteinen ja ehkä vähän kansallisromanttinenkin. Tekstin voi toki tulkita, niin kuin hyvät tekstit aina, monellakin eri tavalla”, Marko kuvaa.

“Tässäkin tangossa lauletaan luonnosta ja tuosta upeasta kukasta, mutta samalla teksti kätkee vertauskuvallisesti sisälleen kauniin rakkaustarinan. Rakkaus ja luonto sopivatkin aiheiltaan tangoon todella hyvin. Sävellys ja sovitus tukevat tekstiä hyvin ja tästä tulikin hyvin tasapainoinen uusi tango. Olen tästä tangosta hyvin ylpeä.”

→ Lue myös: Marko Maunuksela äimistyi Ähtärin pandojen miljoonatuesta: “Miksi viihdeala ei saa penniäkään?”

Vanamo-tangosinkun kannessa Marko Maunuksela seisoo vastavalittuna tangokuninkaana 10.7.2010.

Tekstin kirjoittaja Aki Karjalainen maalailee Vanamo-tangoa hyvin samansuuntaisesti.

“Juhlatangona Vanamo haluaa kunnioittaa nostalgista, mutta tässä tapauksessa kirjaimellisesti ikivihreää suomalaista tangolyriikkaa, kaihoa ja sielunmaisemaa peilaten.”

Aki nostaakin tässä kokonaisuuden hyvin tärkeään rooliin, kun hänen mukaansa runollinen ja vahvasti suomalainen tangosanoitus sai hienosti rinnalleen Olli Lepänrinteen säveltämän ja Simo Kohon sovittaman modernimman melodian.

Kokoelma-albumi ilmestyy syksyllä

Vanamo tulee olemaan osa Markon uutta kokoelma-albumia, joka julkaistaan syksyllä 2020. Ensimmäinen sinkkulohkaisu tulevalta kokoelmalta oli toukokuun lopulla julkaistu Minkä lapsiltamme ehdittiin -kappale.

→ Lue myös: 7 vuoden odotus ohi – Marko Maunukselan juhlasinkku kannustaa vaalimaan rakkautta

Kokoelmaan tulee siis muutamia uutuuksia, mutta pääpaino on artistiuran aikana julkaistuissa irrallisissa sinkuissa ja kappaleissa, jotka löytyvät joistain muista kokoelmista. Osa vanhoista sinkuista on myös tehty uudelleen tätä kokoelmaa varten.

Rooli Evita-musikaalissa huipentaa vuoden

Tulevan syksyn suurproduktio Markon osalta on Seinäjoen Kaupunginteatterin Evita-musikaali. Marko näyttelee ja laulaa Evita-musikaalin miespääosan, eli Chen roolin. Evitan ensi-ilta on la 19. syyskuuta 2020.

→ Lue myös: Marko Maunuksela sai huippuroolin hittimusikaalista: “Mahtava fiilis!”

Marko jatkaa syksyllä myös Yle Radio Suomen arkipäiviin sijoittuvan Paikka auringossa – lauluja Pohjantähden alta -ohjelman juontajana. Marko juontaa ohjelman kolmesti viikossa.

Ja kuten tiedetään, Marko keikkailee syksyn aikana soolokeikkojen lisäksi myös Marko ja Jukka -kokoonpanolla. Molempien kokoonpanojen mukana kulkee Jackpot-orkesteri. Katso Marko Maunukselan keikat tästä.

→ Lue myös: VIDEO: Marko ja Jukka: “Kaikki muu on yhteistä paitsi vaimot” – duon juhlavuosi lähestyy

 


Voita 1000€ lahjakortti haluamaasi ruokakauppaan. Osallistu arvontaan heti, klikkaa tästä!
Kokeile nyt Polarkrill Omega-3-ravintolisää ilmaiseksi! Lue lisää ja tilaa ilmaiseksi!
Kärsitkö hiustenlähdöstä? Provexin voi auttaa. Kokeile nyt Provexinia –50% kampanjahintaan!
Häikäisevät hinnat! Seiska nyt alkaen vain 2,49 €/nro. Valitse kaupan päälle upea tilaajalahja tai lisälehdet!