Ota yhteyttä

Keikat ja kiertueet

Nämä lavat peruuttivat kaikki kesän tanssit – katso jättilista

Iso joukko tanssilavoja ja -paikkoja joutui tekemään raskaan päätöksen koko tanssikesän peruuttamisesta.

Julkaistu

@

Upealla paikalla sijaitsevalla Särkän lavalla ei tänä kesänä järjestetä lainkaan tansseja.

Koronapandemia sotki tanssilavojen ja -paikkojen toiminnan täydellisesti maaliskuussa. Kesän tanssien kohtaloa jouduttiin jännittämään kesäkuun loppuun saakka, jolloin säädökset alkoivat lieventyä pandemian hellittäessä otettaan Suomessa.

Niinpä moni kesälava laittoi pikavauhtia tanssikalenterinsa kuntoon ja Tanssiin.fi kertoikin juhannuksen jälkeisellä viikolla ilouutisen, että useammat lavat aukaisevat ovensa jo heinäkuussa.

→ Lue myös: Nyt pääsee parketille! Kymmenen tanssilavaa avaa jo ensi viikolla – lue erityisjärjestelyistä

Elokuussa tansseja ilman rajoituksia

Entistä enemmän vaihtoehtoja tulee elokuussa, kun monet tutut lavat ja muut tanssipaikat toivottavat tanssijat tervetulleiksi.

Useilla lavoilla on käytössä rajoituksia yleisömäärissä: monet lavat ottavat sisään 50 % sallitusta maksimimäärästä, toiset 75%.

Aluehallintovirasto eli AVI tiedotti heinäkuun alussa, että 1.8. alkaen kaikki yleiset kokoukset ja yleisötilaisuudet, joihin osallistuu enintään 500 henkilöä ovat sallittuja, ilman rajoituksia. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi alle 500 hengen tansseissa ei tarvitse huolehtia turvaväleistä.

Yli 500 hengen yleisötilaisuudet ovat elokuussa sallittuja turvaetäisyys- ja hygieniajärjestelyin, joilla varmistetaan osallistujien turvallisuus. Sairaana ei edelleenkään tansseihin saa tulla. Monissa paikoissa on tarjolla myös käsidesiä sekä luonnollisesti käsienpesumahdollisuus. Myös suojamaskia voi käyttää.

Selkeää ohjeistusta siihen, pitääkö tanssia vain oman parin kanssa vaiko eikö, ei ole. Koska sitä ei ole erikseen kielletty, ovat sekahaut ja muu normaali tanssitoiminta katsottu sallituksi.

→ Lue myös: Uusia lavoja auki: Pajarinhovi, Toivola, Ellivuori, Tulenliekki… ja elokuussa vielä lisää – katso lista

Keikkakalenteri täydentynyt vauhdilla

Vaikka lavoja aukeaakin kiihtyvään tahtiin, moni kesälava ja tanssipaikka joutui tekemään raskaan päätöksen koko kesän tanssien peruuttamisesta. Osa peruutti tanssit jo keväällä, osa vasta kesemmällä.

Esiintyjien ja lavojen keikkatilanne elää edelleen kohtuullisen voimakkaasti, ja muutoksia tulee päivittäin. Tanssiin.fi:n keikkakalenteri on kuitenkin täydentynyt runsaasti ja kymmenillä lavoilla on jo kaleneteri täynnä tansseja.

Kätevästä Päivän keikat -listauksesta näet kunkin päivän kaikki tanssit Suomessa.

Iso lista suljettuja kesälavoja

Tämän hetkisen tiedon mukaan nämä tanssipaikat ovat peruneet kaikki kesän tanssinsa – ja avaavat vasta syksyllä tai ensi vuonna:

Muutokset ovat mahdollisia.


Osallistu arvontaan ja Voita 1000 € polttoainetta. Klikkaa heti tästä!
Kokeile nyt Polarkrill Omega-3-ravintolisää ilmaiseksi! Lue lisää ja tilaa ilmaiseksi!
Kärsitkö hiustenlähdöstä? Provexin voi auttaa. Kokeile nyt Provexinia –50% kampanjahintaan!
Häikäisevät hinnat! Seiska nyt alkaen vain 2,49 €/nro. Valitse kaupan päälle upea tilaajalahja tai lisälehdet!