Ota yhteyttä

Keikat ja kiertueet

Loppuvuoden laivatanssit uhattuina: Tallink ja Viking Line karsivat keikkoja

TallinkSiljalla laivatanssit on peruttu miltei kokonaan, Viking Linella tarjontaa on supistettu mutta tanssit jatkuvat näillä näkymin.

Julkaistu

@

Risteilyvarustamot ovat joutuneet rukkaamaan loppuvuoden laivatansseja uuteen uskoon. Pitkittynyt koronapandemia on aiheuttanut sen, että tanssiartistien ja -orkesterien keikkoja sekä TallinkSiljalla, Viking Linella että Eckerö Linella on karsittu rajullakin kädellä.

Koronan vuoksi matkustajamäärät ovat pudonneet ja pakottaneet laivayhtiöt hakemaan säästöjä.

Koviten laivatanssien keikkalenteriin on joutunut kajoamaan TallinkSilja.

Tämän hetkisten tietojen mukaan Tallinkin ja Siljan laivoilla ei tanssita tuttuun tapaan nimiartistien tahtiin koko loppvuonna 2020. Artisteille ja muusikoille tämä on iso kolaus, sillä TallinkSilja on ollut iskelmäartistien ja tanssiorkesterien suurin työllistäjä Suomessa viime vuosina.

Tallinkin laivoilla ei tanssita koko loppvuonna

Tiedot perustuvat virallisiin, TallinkSiljan julkaisemiin keikkakalentereihin, jotka kumisevat tyhjyyttään tanssiyhtyeiden ja -laulajien osalta. Mikäli näin on ja koko loppuvuosi pysyy tyhjänä, tulonmenetykset artisteille ovat mittavat.

Esimerkiksi Helsingistä Tallinnaan risteilevän Silja Europan suositut Suurtanssit sunnuntaisin sekä muut tunnettujen laulajien tähdittämät tanssilähdöt on peruttu. Myös muut erikoisristeilyt kuten keskiviikon Koko laiva laulaa -yhteislauluristeilyt on peruttu vuodenvaihteeseen saakka.

Myös Turusta risteilevän Baltic Princessin tanssikeikat on peruttu vuodenvaihteeseen saakka.

Helsinki-Riika-reitillä liikennöinyt Silja Serenade korvataan yhtiön Baltic Queen -laivalla 16.9. alkaen. Silja Serenade jää Helsingin satamaan 13.9. alkaen toistaiseksi. Toisen sinivalkoisen aluksen Silja Symphonyn liikennöinti lopetetaan lokakuussa.

Keikkakalentereissa nyt paljon liikehdintää

Peruutukset alkoivat jo maaliskuussa, kun koronapandemia räjähti käsiin. Tuolloin esimerkiksi Europa lopetti liikennöinnin kokonaan.

→ Lue myös: Tallink ja Viking Line peruvat kaikki artistit laivoiltaan – Europa lopettaa liikennöinnin kokonaan

Keikkakalenterit ovat eläneet viime kuukausina poikkeuksellisen rajusti. Tanssiin.fi:n nyt päivitetyt tiedot eri varustamojen laivojen keikoista ovat tuoreimmat mahdolliset. Näet eri laivojen päiväntasaisen keikkakalenterin klikkaamalla alleviivauksella korostettua aluksen nimeä.

Korona on kajonnut pahasti myös maalla pidettäviin tansseihin. Tanssiin.fi kertoi aiemmin, että esimerkiksi eteläisen Suomen iso lava Pavi lopettaa tanssikautensa kesken. Lavatanssien monet ns. kakkosorkesterit ovat saaneet koronan aiheuttamassa talouskurimuksessa kylmää kyytiä.

→ Lue myös: Pavi lopettaa, Ruusulinna jatkaa viikon kerrallaan – korona kourii lavoja

Viking Line supisti tarjonataa mutta jatkaa tansseja

Viking Line ilmoitti kesäkuussa, kuinka viihde palaa punaisille laivoille, ja niin tapahtuikin.

→ Lue myös: Viking Linen kaikki alukset palaavat merille – tanssit alkavat elokuussa

Tanssiartistit viihdyttivät Viking Linella jo kesän mittaan, mutta nyt perinteikäs suomalaisvarustamo on joutunut perumaan esimerkiksi syyskuussa kaikki tanssiartistit Turusta risteilevältä Amorellalta. Myöskään Helsingistä seilaavalla Viking XPRS-aluksella ei ole syyskuussa tansseja ja myös lokakuun ohjelmaa on karsittu.

Toisella Turusta risteilevällä suositulla aluksella Gracella tansseja kuitenkin jatketaan tiiviisti. Myös Amorellalla tähtiartistien vetämiä tanssikeikkoja on loka-joulukuussa tämän hetkisen tiedon mukaan tarjolla viikoittain, samoin XPRS:llä marras-joulukuussa.

Gabriellalta kaikki syys- ja lokakuun tanssikeikat on peruttu, samoin Mariellalta. Sekä Mariellan että Gabriellan lähdöt Helsinki–Maarianhamina–Tukholma-reitillä on peruttu vuoden loppuun asti. Mariella on liikennöinyt heinäkuun alusta asti Helsingistä Tallinnaan ja Gabriella Maarianhaminaan.

Myös Eckeröllä keikat karsittu

Myös Eckerö Line on ajanut viihteensä alas. Syys-lokakuussa suomalaisvarustamon M/S Finlandialla esiintyvät lähinnä trubaduurit ja muutama orkesteri pelkällä duo-vahvuudella.

Kasvomaskeja suositellaan laivamatkalle

Suomen Varustamot suosittelee maskien käyttöä laivamatkan aikana niissä tilanteissa, joissa riittävien turvavälien pitäminen ei ole mahdollista. Matkustajien kannattaa varautua käyttämään maskia tilanteesta riippuen esimerkiksi laivaannousun ja laivasta poistumisen yhteydessä, sekä muissa mahdollisissa tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen on mahdotonta.

Matkustajia kehotetaan lisäksi pitämään suojamaski saatavilla matkan ajan, jotta mahdollisissa ruuhkissa matkustajat voivat ottaa maskin käyttöön. Kaikilla Suomesta lähtevillä laivoilla on myynnissä kertakäyttöisiä kasvomaskeja.

→ Lue myös: Tanssit taas vaarassa – koronan toinen aalto uhkaa: maskit naamalla parketille?

 


Tuplasti katsottavaa. Elisa Viihde Aitio + Viaplay Leffat & Sarjat. Koodilla AITIOETU nyt 1kk ilmainen kokeilu!
Häikäisevät hinnat! Seiska nyt alkaen vain 2,49 €/nro. Valitse kaupan päälle upea tilaajalahja tai lisälehdet!
Juo ryppysi pois! Kokeile nyt Oslo Skin Labin® The Solution Anti-wrinkle kollageenijauhetta kuukauden ajan puoleen hintaan 14,95€ + toimituskulut (4,95€) yhteensä 19,90€. Klikkaa ja tilaa heti!
Lähde nyt edullisesti risteilylle! Ikaalisten Matkatoimiston kautta löydät parhaat hinnat ja täyden palvelun.