Ota yhteyttä

Keikat ja kiertueet

Nyt puhuu kohutun Reijo Taipale -kiertueen tuottaja: “Haluan vain tehdä kunniaa ystävälleni”

Reijo Taipaleen omaisten kerrotaan suuttuneen Satumaan kuningas -kiertueen järjestämisestä. Legendaarinen tuottaja Seppo Matintalo on kohusta kummissaan. Hän sanoo olleensa Reijon ystävä 30 vuotta. Lue lisää!

Julkaistu

@

Satumaan kuningas -konserttikiertue ajautui heinäkuun lopulla iltapäivälehden nostattaman kohun keskelle. Edesmenneen iskelmäkuningas Reijo Taipaleen omaiset vaativat Iltalehden lööppijutussa, ettei kiertue käyttäisi mainonnassa Taipaleen nimeä.

“Rahastamiselta tämä nyt selvästi vaikuttaa”, Reijon leski Anita Råback-Taipale sanoi Iltalehdessä.

→ Lue myös: Satumaan kuningas -kiertue tekee kunnia Reijo Taipaleelle – mukana Kari Hirvonen, Antti Huovila…

Mainos

Satumaan kuningas -konserttikiertueen järjestää tunnettu tanssi- ja iskelmämusiikin tuottaja Seppo Matintalo. Kaiken kohun keskellä on unohtunut, että konserttia oli suunniteltu ja järjestetty jo ennen Taipaleen huhtikuista kuolemaa.

Matintalo ja Taipale olivat pitkäaikaisia ystäviä. Ystävyys kesti 30 vuotta.

Sepon ja Reijon ystävyys kesti 30 vuotta

“Haluan vain kunnioittaa meidän yhteistä musiikkimatkaamme, joka kesti 1980-luvulta vuoteen 2014 asti”, Seppo Matintalo sanoo.

Konserttikiertueella on tarkoitus kuulla mielenkiintoisia tarinoita ystävysten matkan varrelta

“Olen ollut mukana kirjoittamassa käsikirjoitusta ja valinnut kappaleet konserttiin.”

Mediamyrskystä huolimatta kiertuetta ei olla peruuttamassa.

Laulaja J. Eskelinen (oik.) esiintyy Seppo Matintalon tuottamalla Satumaan kuningas -konserttikiertueella.

“Kiertueesta tulossa myös äänite”

Konserttikiertueella kuullaan tuttujen tähtisolistien tulkitsemina Taipaleen upeita lauluja sekä myös muiden solistien kanssa levytettyjä duettoja, kuten Kari Tapion, Topi Sorsakosken ja Tarja Lunnaksen kanssa. Kiertueella esiintyvät Kari Hirvonen, J. Eskelinen, Jarno Itkonen, Antti Huovila ja Tarja Lunnas sekä muita yllätysesiintyjiä.

“Suunnitteella on myös tehdä äänite konserttikappaleista konsertissa olevien solistien kanssa”, Seppo Matintalo paljastaa.

Toinen tunnettu musiikkialan legendaarinen vaikuttaja Ilkka “Ile” Vainio kuvaa Matintalon uraa ja saavutuksia merkittäviksi.

“Seppo on kuin hittien tryffelikoira” -Ile Vainio

“Taiteilijat luottivat aina Sepon hittivainuun, joka oli pettämätön. Seppo Matintalo on kuin hittien tryffelikoira, mutta tarkempi osumatarkkuus, Kultahippujen Vaskolineuvos!” Vainio suitsuttaa.

Suomalaisen iskelmämusiikin legendaariset mestarituottajat Seppo Matintalo ja Ile Vainio juhlivat Sepon 70-vuotissynttäreitä kesäkuussa Helsingissä. Kuva: Facebook.

“Matintalon elämäntyö on korvaamatonta”

Ile Vainio luettelee, että Matintalon saumattoman yhteistyön artisteja ovat olleet muiden muassa Reijo Taipale, Jamppa Tuominen, Tapani Kansa, Reijo Kallio, Lea Laven, Anne Mattila, Anneli Mattila, Janne Tulkki, Charles Plogman….

“Seppo Matintalon elämäntyö on korvaamatonta, josta saamme nauttia korvat höröllä ja sydämet lämmöllä”, mestarisanoittaja ja -tuottaja Vainio alleviivaa.

“Sepon silmät kostuivat kyynelin ilosta, kun hän muisteli Reijo Taipaleen ja Topi Sorsakosken Kulkukoirat-levyntekoa Jari Holmin pienessä studiossa, siitäkin komerosta tarttui suuret äänet.”

Matintalo täytti kesäkuun alussa 70 vuotta.Vei Taipaleen uuteen nousuun

Reijo Taipaleella alkoi 1980-luvun alussa uusi nousu, jonka keskeinen tekijä oli iskelmätuottaja Seppo Matintalo. Vuonna 1981 syntyivät levyt Elämän parketeilla ja Olen saanut elää. Ruusu joka vuodesta toi Reiskalle ensimmäisen kultalevyn vuonna 1986 ja suosio vain yltyi.

Agents-tyylinen Virran rannalla (1990) myi tuplaplatinaa ja Topi Sorsakosken kanssa levytetty Kulkukoirat oli megaluokan radiohitti.

Kun Seppo Matintalo ehdotti Reijolle nimikappaleeseen rautalankasoundia, Reijo oli aluksi sitä vastaan.

Topi Sorsakosken ja Reijo Taipaleen duetto Kulkukoirat oli 1990-luvun alun jättihitti.

”Itse asiassa lähdin huvilal­le karkuun koko ajatusta”, Reijo Taipale on kertonut.

”En halunnut, että minun ajateltai­siin matkivan Agentsia ja Topi Sorsakoskea, olen sellaisen suhteen aika herkkänahkainen.”

Taipaleen uran viimeiseksi albumiksi jäi vuonna 2014 levytetty Valon lapsi.

Satumaan kuningas -kiertue käynnistyy 21.9. Lohjalta ja päättyy marraskuussa Tampereelle. Konsertteja on 12 kautta Suomen.

 
Kyöstin runokirja, Souvareiden huppari, Matin & Tepon t-paita... Tanssiin.fi:n kauppa on uudistunut. Tanssitähtien fanituotteita sekä tarkasti valikoituja design-tuotteita. Tutustu heti!
Kiikarissa kumppani tositarkoituksella? 50plussille suunnattu deittisivusto auttaa sinua etsimisessä!