Ota yhteyttä

Keikat ja kiertueet

Uudenmaan tanssit jäähylle kolmeksi viikoksi – uusi rajoitus sulkee Ruusulinnan ja Tanhuhovin

Yli 20 hengen yleisötilaisuudet kielletään 23.11.-13.12. ajalla Uudellamaalla. Moni artisti menettää taas keikkansa.

Julkaistu

@

Tanhuhovin parketti jää kolmeksi viikoksi tyhjilleen uusien koronarajoitusten vuoksi.

Koronapandemia kurittaa yhä pahemmin tanssitoimintaa. Tänään perjantaina (20.11.20) tiedotettiin uudesta kokoontumisrajoituksesta, jonka takia eteläisen Suomen tanssipaikat joutuvat sulkemaan ovensa ensi maanantaista 23.11. lähtien.

Tanssikeikkansa joutuvat peruuttamaan muun muassa yksi Suomen suurimmista tanssipaikoista, Nurmijärvellä sijaitseva Ruusulinna sekä Lohjalla sijaitseva Tanhuhovi, kuten myös espoolainen hotelli Korpilampi. Nämä ovat käytännössä olleet ainoat isommat toimijat, jotka ovat Uudellamaalla tansseja enää järjestäneet.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikkien yli 20 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen sisätiloissa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Päätös tulee voimaan maanantaina 23.11. ja on voimassa kolme viikkoa, 13.12.2020 saakka. Kiellon syynä on tarve saada epidemiatilanne hallintaan.

→ Lue myös: Pavi lopettaa, Ruusulinna jatkaa viikon kerrallaan – korona kourii lavoja

Ruusulinnassa esiintyvät lauantaina 21.11. Kari Hirvonen & Onnentähti ja Tanhuhovissa Neitoset. Nämä keikat voidaan siis vielä järjestää. Sen sijaan kaikki muut keikat ja konsertit 13.12.20 asti on peruttava.

“Meille ei jää muuta vaihtoehtoa, kuin sulkea Ruusulinna 23.11.-13.12.20 väliseksi ajaksi”, Ruusulinnan yrittäjä Marika Lehtinen vahvistaa.

“Kolmen viikon päästä avaamme pe 18.12. lavalla Sinitaivas!”

“Uusien, 20.11.2020 annettujen pääkaupunkiseutua koskevien  kokoontumismääräysten takia, joudumme valitettavasti perumaan  marras- ja joulukuun tanssi-illat. Palaamme uuden tanssiohjeman kanssa heti kun siihen on mahdollisuus”, hotelli Korpilammelta ilmoitetaan.

Perutuiksi tulevat mm. Ruusulinnan ja Tanhuhovin isot Itsenäisyystanssit 5.12. Nurmijärvellä oli tarjoitus juhlia Taikakuun johdolla ja Lohjalla Kari Hirvosen tahtiin.

Kielto ei koske yksityisiä perhejuhlia

Aluehallintoviraston (AVI) mukaan rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää myös yli 20 hengen tilaisuuksia, jos niissä noudatetaan THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Aluehallintoviraston päätös koskee yleisötilaisuuksia, kuten konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä. Aluehallintoviraston toimivalta ei ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten illanviettoihin tai perhejuhliin.

→ Lue myös: Korona vei artisteilta leivän


Osallistu arvontaan ja Voita 1000 € polttoainetta. Klikkaa heti tästä!
TANSSI NOTKEASTI! Haluatko lisää joustavutta niveliisi? Kokeile nyt ilmaiseksi! Flex5x-ravintolisä auttaa. Klikkaa heti!
Tilaa kirjat kotiin edullisesti AdLibriksestä! AdLibris on Pohjoismaiden suurin verkkokirjakauppa. Myös käsityö- ja piirtämistarvikkeet! Ilmainen toimitus (yli 16,90€ tilauksiin).
Koira, kissa... Lemmikkieläinten ruoat ja tarvikkeet edullisesti Zooplussasta. Kotiinkuljetus koko Suomeen! Klikkaa ja saat 5% alennuksen.