Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Tanssitähdet muistelevat Reijo Taipaletta: “Esikuvamme on poissa” – katso laulajien muistokuvat

Tanssitähdet ja kollegat ovat muiden suomalaisten tavoin surreet legendaarista Reijo Taipaletta. Lue laulajien muistosanat ja katso nostalgiset yhteiskuvat.

Julkaistu

@

Suomalaiset ovat tänään surreet edesmennyttä laulajalegendaa Reijo Taipaletta. Taipale menehtyi pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana eilen perjantaina (26.4.19) Helsingissä. Hän oli kuollessaan 79-vuotias.

Tanssitähdet ja Reijon kollegat ovat ilmaisseet surunsa ja osanottonsa sosiaalisessa medissa. Monet ovat muistelleet lämpimästi kohtaamisiaan Reiskan kanssa sekä julkaisseet yhteiskuvia.

“Mestari ja legenda on poissa, Reiskan Satumaa elää ikuisesti. Lämmin osanotto Finlanders-orkesterin puolesta omaisille ja läheisille”, Finlanders otti osaa ja julkaisi muistokuvan:

Finlanders ja Reijo Taipale keikkapaikan takahuoneessa muutama vuosi sitten.

“Onnellista taivasmatkaa Reijo Taipale❤️ Kiitos lämpimistä kohtaamisista!” toivotti puolestaan Saija Tuupanen.

Leif Lindeman nosti Reijon uransa ja elämänsä isoimmaksi vaikuttajaksi.

“Suurin esikuvani on pois joukostamme. Reijo lepää rauhassa”, Leif suri ja julkaisi viiden vuoden takaisen yhteiskuvan Reijon ja toisen tanssilegendan, Eino Grönin kanssa:

Eino Grön, Leif Lindeman ja Reijo Taipale levyjuhlissa syyskuussa 2014.

Myös Kyösti Mäkimattila kertoi Reijo Taipaleen olleen hänen esikuvansa.

“Surun päivä”, Kyösti totesi ja julkaisi kauniin muistokuvan:

Kyösti Mäkimattilalla on hyvässä tallessa Reijo Taipaleen Kyöstille signeeraama keikkajuliste.Tanssiorkesteri Roulette, joka toimi Reijo Taipaleen säestäjänä viimeisinä keikkavuosina, julkaisi koskettavan Satumaa-videon.

“Roulette kiittää menneistä vuosista. Hyvää matkaa satumaahan”, orkesteri kirjoitti.

 

Amadeus Lundberg totesi, että “taas on yksi suuri poissa” ja lainasi takavuosien Kari Tapio & Reijo Taipale -hitin kauniita sanoja:

“Purttamme näin tyrskyjä päin
virta tuo elämäntie
määrätty on tuntematon
aina tuo tuleva lie
ei koskaan ennalta voi aavistaa
minkä huomenna kohdata saa
vaikka murheen se tuo
joskus riemunkin suo” –Elämän virta 2001

Marita Taavitsainen kertoo asuneensa Taipalaneen naapurina.

“Hyvää matkaa sinne missä bädikaverit jo odottaa. Kymmenen vuotta naapureina, eräätkin kauppareissut kimpassa heitettettin ja elämästä juteltiin, ikuisesti lämmöllä muistaen”, Marita otti osaa.

Hurma julkaisi muiston vuodelta 2011.

“Aloittelevat tanssimuusikot tapasivat Reijo Taipaleen Kesäillan valssi tv-ohjelman kuvauksissa Helsinki Pavilla. Yksi iskelmän suurmiehistä on poissa, voimia omaisille ja ystäville”, Hurma kirjoitti muistokuvan kera:

Hurman pojat olivat Reijo Taipaleen kanssa tv-tansseissa vuonna 2011.

 

“Tuskin saan kiertää yhtä monta tanssilavaa, kuin sinä sait. Kiitos lauluistasi, ne ovat soineet elämässäni niin kauan, kuin muistan. Kiitos tien viitoittamisesta iskusävelmien ja tanssilavakulttuurin parissa”, In the Mood -orkesterista tuttu laulaja Suvi Karjula suri.

Pepe Enroth totesi, että “paras Tangolaulaja on poissa”.

“Oli ilo saada tutustua jo takavuosina”, Seniori tangokuningas -voittaja totesi ja julkaisi 30 vuoden takaisen keikkakuvan:

Keikalla lokakuussa 1989 Taipaleen Reiska, Pepe Enroth ja Erkki Friman.

Teemu Harjukari muistelee Taipaleen antamaa “tanssilavojen taianomaista tunnetta”.

“Oli suuri kunnia tehdä keikkoja hänen orkesterissa 2000-luvun taitteessa.  Uskomaton ääni ja upea ihminen.  Sain kokea hänen kauttaan sen legendaarisen tanssilavojen ajanhengen -ja taian, johon ei enää ikinä tulla yltämään.  Onneksi muistot ja se tunne ei unohdu.”

“Hyvää matkaa Reijo, suuri idolini!” toivotti Kaija Lustila ja julkaisi yhteiskuvan viiden vuoden takaa:

“Tässä olemme Radiogaalassa vuonna 2014”, Kaija Lustila kirjoitti. Kuva: Facebook.

Sanoittaja ja tuottaja Ilkka “Ile” Vainio kiitti Taipaletta.

“Koko kansan rakastettu Mestari ja lavojen Kuningas Reijo Taipale,  kiitos kun olet pitänyt meistä hyvää huolta vuosikymmenniä hienoilla lauluillasi ja tinkimättömällä tyylilläsi. Olet suomalaisen miehen mitta.”

Marco Lundberg siteerasi Satumaata, otti osaa omaisten suruun ja kirjoitti “suuren surun vallanneen mielen”.

“Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa,
Missä onnen kaukorantaan laine liplattaa.
Missä kukat kauneimmat luo aina loistettaan,
Siellä huolet huomisen voi jäädä unholaan.…” –Satumaa 1962Tommi Soidinmäki piti myös Reijoa esikuvanaan.

“Hyvää kansallista veteraanipäivää! Suuri suru. Yksi suurista esikuvistani on poissa; Sydämellinen kollega joka kannusti meitä nuorempia. Osanottoni perheelle ja läheisille”, tangokuningas kirjoitti.

Toinen tangokuningas, Jaska Mäkynen järkyttyi Taipaleen kuolemasta:

“Jälleen yksi suurimmista legendoista on poissa Ikäni oon ihaillu REISKAA!! LEPÄÄ RAUHASSA SATUMAASSA. SANATTOMAKSI VETÄÄ!!!”

Tangokuningatar Maria Tyyster ilmaisi kiitollisuutensa Taipaleen urasta ja merkityksestä.

“Sanat ei riitä kertomaan suuresta kiitollisuudesta 🖤 Yksi suurista esikuvistani on poissa”, Tyyster ilmoitti ja siteerasi Onnenmaa-kappaletta:

“Kaukana jossain Onnenmaa,

odottaa meitä saa.” – Onnenmaa, 1993

Maria Tyyster piti Reijo Taipaletta esikuvanaan.

 

Myös tangokuningas Marko Maunuksela otti osaa.

“Kiistatta yksi suurista on poissa. Iskelmän monitaituri, kansanmies, legenda. Olkoon hän nyt ikuisessa satumaassa”, Maunuksela toivotti.

Kari Hirvonen totesi, että “jälleen yksi suuruus on poistunut keskuudestamme”.

“Laulusi on sydämissämme”, tangokuningas sanoi.

Heikki Koskelo julkaisi yhteisen muistokuvan ja suri, kuinka “jälleen yksi suuri on poissa”.

“Lepää rauhassa Reiska”, Heikki Koskelo toivotti.“Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa… Hyvää matkaa Reiska! Reiskaa lämmöllä muistaen”, kirjoitti Meiju Suvas ja julkaisi muistojen yhteiskuvan takavuosilta:

Meijju Suvas ja Reijo Taipale 1980-luvun tunnelmissa.

Säveltäjä Pertti Haverinen muisteli Reijoa lämmöllä.

“Oli suuri kunnia saada säestää Reijoa muutamalla keikalla 90-luvun alkupuolella. Upea laulaja ja tulkitsija!” Haverinen kirjoitti ja julkaisi Taipaleen muistoa kunnioittaen säveltämänsä ja Jorma Toiviaisen sanoittaman valssin Kukkivat kummut Karjalan vuodelta 1991:

 

Arja Koriseva kiitti Reijoa tuesta ja huomioi Taipaleen merkityksen suomalaiseen iskelmämusiikkiin.

“Kiitos Reijo kannustuksestasi urallani ja uskostasi suomalaiseen iskelmään. Jätit upean jäljen äänelläsi ja persoonallasi.Lämmöllä Sinua muistaen tämän yhteisen Ruusu joka vuodesta- konsertin kuvan myötä”, Arja kirjoitti ja julkaisi muistokuvan:

Arja Koriseva ja Reijo Taipale tähdittivät huikean suosittuja Ruusu joka vuodesta -konsertteja 1990-luvulla.

Laulaja, Lapin Sheriffi Oiva Kaltiokumpu tapasi Taipaleen useasti. Kaltiokumpu muistelee etenkin kahta ikimuistoista kohtaamistaan legendan kanssa.

“Menin 80-luvun ihan alussa Helsingissä Vanhaan Maestroon, jossa Reiska esiintyi. Olimme jo sitä ennen tutustuneet. Kun Reiska huomasi minut, hän pyysi tauolla minut takahuoneeseen kahville ja juhlistamaan kakkukahvilla juuri syntynyttä poikaansa. Arvostin paljon hänen elettään, pyytää minut, laulajan alkutaipaleella olevan aika tuntemattoman nuoren poliisiopiskelijan, vanhan Mestarin seuraan kahville! Se kuvaa hyvin Reijo Taipaleen nöyrää ja vaatimatonta luonnetta. Hän ei ollut koskaan leuhka, kuten Lapissa ylpeästä sanotaan, vaan arvostava jokaista ihmisiä kohtaan, Reijon omasta menestyksestään ja kuuluisuudestaan riippumatta”, Kaltiokumpu kuvailee.

“Reijo Taipale on mielestäni Suomen kaikkien aikojen paras laulun tulkitsija. Se tulkinnan kauneus ja herkkyys on poikkeuksellista. Muistan kun juhlakonsertin jälkeen olimme karonkassa samassa seurassa Reiskan ja Eila Pienimäen kanssa ja juttelimme laulun tulkinnasta. Siinä Reiska totesi, että laulun herkät kohdat ja nyanssit syntyy laulajan korvien välissä! Ne on aistittava niin, että laulun sanoma ja sävelten herkkyys alkaa elää. Tuon viisauden olen muistanut kaikki nämä vuodet.”

 


Lähde nyt edullisesti risteilylle Tallinnaan tai Tukholmaan! Ikaalisten Matkatoimiston kautta löydät parhaat hinnat ja täyden palvelun.

Kiikarissa kumppani tositarkoituksella? 50plussille suunnattu deittisivusto auttaa sinua etsimisessä!
Tule tekemään löytöjä Iittalan verkkokauppaan! Sisusta suomalaisten suosikeilla: Arabia, Fiskars, Iittala, Rörstrand, Hackman.